Hvad er en besøgsven, spørger Røde Kors og Ældre Sagen i dette læserbrev.

Hvad er en besøgsven, spørger Røde Kors og Ældre Sagen i dette læserbrev.

Debat: Hvad er en besøgsven?

Af Bodil Steenholt, Røde Kors Besøgstjenesten, Birkerød, Kim Hedemann, Røde Kors Besøgstjenesten, Søllerød og Gerner Nielsen, Ældre Sagen i Rudersdal

På Rudersdal Avis’s hjemmeside er vi i den seneste tid flere gange stødt på annoncer, som siger ”Kunne du tænke dig en fast besøgsven, som giver en hånd med?”, og billedet i annoncen viser er ung kvinde i gang med rengøring.

Vi, Røde Kors og Ældre Sagen, er meget kede af når begrebet ”besøgsven” anvendes af kommercielle virksomheder, og i øvrigt koster 310 kroner i timen, det er der ikke meget besøgsven i.

Så vi føler os skuffede på vores mange besøgsvenners vegne.

Besøgsven, er ikke en beskyttet titel, men ordets oprindelige betydning er.

”Besøgsvennen er en frivillig, der har tid, lyst og overskud til at lytte til dig. Besøgsvennen er frivillig, fordi han eller hun også får noget ud af samværet – kort sagt fordi det er sjovt, lærerigt og livsbekræftende for både besøgsvært og besøgsven at være sammen.

Besøgsvennen kommer som oftest på besøg en gang om ugen. I får en snak over kaffen, går en lille tur, læser avisen, spiller kort eller hvad I ellers har lyst og kræfter til. I aftaler selv, hvornår og hvor tit I vil mødes.”

Alle kan få en besøgsven. Det er gratis, og du behøver ikke være medlem af Røde Kors eller Ældre Sagen.

Publiceret 27 October 2018 11:00

SENESTE TV