Debat: Svar til "Fakta om hjemmeplejen i Rudersdal"

Merete Attermann, Dronninggårds Alle 10B, 2840 Holte

Vi har svært ved at genkende den beskrivelse Kenneth Birkholm og Annika Ree kommer med i debatten omkring forholdene i hjemmeplejen. Hjælp og pleje ud fra den enkeltes behov?!

Vi siger ikke, at det ikke er tilfældet, at hjemmeplejen fungerer mange steder og hos mange borgere. Men vi har oplevet, at besøg blev sprunget over, hvor man ringede og spurgte, om der nu var behov for at de kom.

Vi har oplevet, at hjemmeplejen har opsagt en medarbejder på grund af svigt/dårlig pleje og så kort tid efter mødt selvsamme person, der nu kører ud som vikar.

Vores oplevelse var mange forskellige hjælpere, der ikke kendte borgerens behov, og ikke havde fået de fornødne informationer omkring borgerens almene tilstand. Det resulterede ofte i manglende toiletbesøg, blev skiftet i sengen, hvilket desværre udløste gentagne urinvejsinfektioner.

Hvordan kan det ske, at uddannede hjælpere ikke opdager det, når der er besøg i hjemmet 6 gange dagligt?

Manglende hjælp til mad/væske, borgeren skulle guides, men tingene blev bare sat, og hjælperen forlod borgeren. I mange tilfælde er der sat alt for lidt tid af til det enkelte besøg.

Der er hjælpere, som virkelig brænder for deres job, dem vil vi gerne sige tak til. I gjorde/gør en forskel. Vi ønsker flere varme hænder, gode arbejdsvilkår for de ansatte, hvilke vi kunne håbe, gjorde lysten, glæden og arbejdsindsatsen meget bedre.

Der skal være tid og tages hånd om de borger, der ikke selv er i stand til at samarbejde og ytre sig, men som er dybt afhængige af hjemmeplejens besøg.

Vi mistede vores mor 31/12 2017 efter et unødvendigt fald og manglende opfølgning af normal procedure. Var det mangel på tid eller manglende ansvar?

Det får vi aldrig svar på, men vi håber på, at med vores indlæg til debatten, at politikerne i kommunen får øjnene op for, at ikke alt foregår med borgerens behov i centrum.

Lisbeth og Merete Attermann, pårørende til en tidligere borger i kommunen.

Publiceret 21 November 2018 08:00

SENESTE TV