Debat: Lad os prioritere folkeskolen i finansloven!

Martin Lidegaard, finansordfører for Radikale Venstre

Vores børn er det vigtigste, vi har. Det gælder for os forældre, men det gælder også samfundet som sådan. Det er børnene, vi bygger vores fremtid på.

Derfor er det rent ud sagt ikke til at bære, at der stadig – år for år - skæres i vores daginstitutioner og folkeskoler. Vi lærer de vigtigste ting i vores liv i løbet af de første måneder og år. Derfor skal vi sætte tidligt ind for at give alle børn muligheden for at vælge deres fremtid, uanset deres baggrund. Det kræver nærværende voksne, og at der er nok af dem.

Netop derfor har vi radikale i mange år kæmpet for flere midler til vuggestuer og børnehaver, og nu er turen så kommet til vores skoler.

I disse dage forhandler regeringen og DF som bekendt om finansloven. Vores krav til regeringen er helt enkelt en ekstra milliard til folkeskolen, hvilket helt konkret vil betyde, at hver enkelt folkeskole i Nordsjælland vil kunne ansætte op til to ekstra lærere.

Med pengene sender vi det klare signal til skolerne, at vi ønsker en varieret skoledag til vores børn, og at de kommer mere ud i naturen, byrummet og på besøg hos eksempelvis den lokale landmand, virksomhed, kunstner eller musikskole.

Men først og fremmest prioriterer vi, at der bliver mere voksenkontakt til vores børn. Det skylder vi dem.

Publiceret 24 November 2018 09:00

SENESTE TV