Debat: Åbent brev til personalet på og omkring Plejecenter Teglporten

Andreas Vilner, Slettebjerget 137, 3400 Hillerød

Kære alle sammen,

Det virker forkert at titulere jer som medarbejdere, personale eller lignende, fordi vi aldrig har oplevet jer som andet end medmennesker, der med stor indfølelse og ægte empati, gjorde vores mors sidste år til nogle gode og indholdsrige år.

Vi er altid blevet mødt med smil og overskud. På trods af en travl og hektisk hverdag med pressede skemaer, var der altid tid til en snak om stort og småt og et par ord om mors velbefindende.

Det gjorde at vi - som pårørende - følte os godt informeret og hørt, når vi havde ønsker for mors pleje.

Ikke alt kunne lade sig gøre, men specielt hjælperne omkring mor strakte sig meget langt for at imødekomme os. Da mor fik cancer og det begyndte at gå ned ad bakke oplevede vi at hjælpen blev justeret og tilrettet de nye behov, som mor nu havde.

På trods af manglende appetit og generel madlede, blev mange ting prøvet og vi blev mødt med oprigtig frustration over, at vores til tider stædige mor ikke havde lyst. En frustration, der bundede i den empati og medmennelighed, som gennemsyrede alle, der hjælp til omkring mor.

Derfor skal der nu, hvor vi har fået mor sendt videre, lyde en stor og dybfølt tak på egne og på vores mors vegne for det dedikerede, ægte, rørende og helt igennem fantastiske overskud i - som mors hjælpere - har lagt for dagen.

Vi ved om nogen, at jeres arbejdsområde kan være både hårdt og hensynsløst, og derfor er det at se jer smile oprigtigt, indlevende deltage i planlægningen af mors pleje, den varme hånd på kinden og alt det andet, der gjorde rammerne omkring mors sidste år så gode, noget vi altid vil huske med stor glæde, ydmyghed og taknemmelighed.

Stefan og Andreas Vilner. Sønner af Jytte Vilner.

Publiceret 10 December 2018 10:00

SENESTE TV