Debat: ”Tvangsinstitutionering”

Jacob Netteberg, folketingskandidat for Radikale Venstre i Nordsjælland

Lyder det som noget fra en svunden tid under Stalin? Men det er virkeligheden i dagens Danmark. Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet stemt for, at ”nogen” børn skal tvinges i vuggestue eller børnehave. Og hvis forældre synes at de selv vil vælge, bliver de trukket i børneydelserne. Stopprøver i 0. klasse, dobbelt straf for samme forbrydelse - alt sammen lovgivning der er baseret på din, og dit barns adresse. Det er altså ikke pædagogiske, faglige eller sociale overvejelser der er afgørende - og bor du i villakvarteret på den anden side, er du i ”sikkerhed”.

Man må forstå, at her i landet afleverer man sine småbørn i kommunens institutioner, man fejrer jul, spiser svin, går ikke med tørklæde, og man giver hånd gør man! Og ellers kan du få et skud peberspray, lige indtil du lærer at i Danmark har vi frihed til at tegne hvem vi vil, og kalde befolkningsgrupper lige hvad vi vil. Vi er frie, er vi nemlig!

Og de skal alle mulige konventioner eller såkaldte eksperter ikke lave om på!

»..vi mener ikke, at tvang er vejen frem«, siger Elisa Rimpler, formand for pædagogernes fagforening, BUPL. »Vi finder det uanstændigt, at man forskelsbehandler borgere i Danmark på baggrund af bopæl, og om man bor i et af de såkaldte ghettoområder eller ej«, siger formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen. »Vi bryder os ikke om tvangen..«, siger Mogens Bech Madsen, der er sektorformand for pædagogisk sektor hos FOA.

Men ak, de er jo blot eksperter og farvet af indsigt. Den slags får ikke Martin Henriksen, Lars Løkke og Mette Frederiksen til at ryste på hånden når det handler om at gokke de fattige, de farvede eller svageste oven i hovedet indtil de makker ret. Ikke at den slags nogensinde har virket, men måske er målet slet ikke at integrere nogen, eller at hjælpe børn. Derimod kunne man godt fornemme at det handler om se ud som om man er ”stærk” også selvom man ikke er vis.

PS. Radikale har et bud på at man kan få besøg af hjemmepædagog (lidt ligesom sundhedsplejersken - som snart er sparet væk), hvis kommunen er bekymret for om et barn ikke bliver socialiseret eller får varetaget sine behov. Det er ligesom en anden tilgang? Vi vil en anden vej for Danmark - tør vi, kan vi #FREMAD

Publiceret 15 December 2018 09:00

SENESTE TV