Debat: Mit nytårsønske: en sikrere udkørsel fra Idrætscenteret

Luc de Visme, Morelgangen 8, 3460 Birkerød

Denne udkørsel fra Birkerød idrætscenter er livsfarlig. Man kører direkte over en stærk trafikeret to-baner Bistrupvej, hvor bilerne kører ret hurtigt og det er svært at stoppe midtpå for at krydse over, når der kommer biler på de to andre baner den anden vej lige så hurtig.

Idrætscenteret er ikke bare en stille villavej. Der kører hundredevis af biler ud på en gang, når der har været arrangementer. Nogle af dem som Sebastians koncert i efterårets kan samle op til 1200 mennesker på en gang og det er den eneste udkørsel på Bistrupvej.

Det er utroligt, at man ikke har tænkt på noget mere sikker som en reguleret lyskryds. Det er muligt at lave det ”intelligent” således, at det kun stopper trafikken på Bistrupvej når der venter biler, der skal ud.

Det er en af de besparelser, man har lavet da idrætscenteret blev færdig for nogle år siden lige som den trappe/tunnel under Bistrupvej som skulle have været en rampe til cykelsti. Jeg ser aldrig en cyklist eller en fodgænger for den sags skyld gå ned denne vej for at krydse den farlige Bistrupvej. Skal vi absolut vente på, at der sker en alvorlig ulykke før der er nogen der gør noget ved?

Måske mere end et nytårsønske.

Publiceret 27 December 2018 09:30