Debat: Svar på Niels Peters Stillings læserbrev

Jens Bruhn, forhenværende medlem af kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet i Rudersdal

Ved juletid ærgerede det mig, at kommunens og din interessante og spændende bog om ”Rudersdal i Danmarkshistorien” kun havde fået en omtale i Rudersdal Avis og en Frederiksborg Amts Avis. Et sådant værk, som dette, fortjente langt mere opmærksomhed. Samtidig var det lige tidspunktet til at slå på trommer for den smukke bog i forbindelse med julesalget. Bogen var, og er fortsat, den perfekte gave til alle beboere i kommunen, og fortællingen ligger fortsat op til at skærpe borgernes lokalhistoriske interesse.

Hensigten med omtalen var altså egentlig blot at henlede eventuelle lokalhistoriskinteresseredes opmærksomhed på bogen og muligheden for at kunne glæde andre. Derfor blev jeg også glad, da boghandleren på Nærum Vænge Torv fortalte, at salget af bogen går strygende.

De spørgsmål du stiller til min omtale, vil jeg foreslå, vi vender, når vi engang ved lejlighed mødes. Jeg mener nemlig, at læserbrevsformen ikke er et velegnet sted at vende og dreje disse pillerier.

Det kunne derimod blive interessant, hvis andre lokale eller fagfolk vil kommentere deres oplevelser af bogens indhold. På den måde kan vi måske få sat mere fokus på bogen og dens spændende indhold.

Nok om det, men hvor vil det glæde mig, hvis vores Kultur- og Fritidsudvalg, de lokalhistoriske foreninger, museet, arkivet, bibliotekerne, Rudersdal TV og oplysningsforbundene i fællesskab greb den store chance bogudgivelsen giver for, at gøre 2019 eller 2020 til et år, hvor Rudersdals historie kan blive et overordnet borgerinddragende tema, til opbyggelig glæde for kommunes mange historieinteresserede borgere.

De venligste nytårshilsener fra Jens.

Publiceret 09 January 2019 09:00

SENESTE TV