Debat: Husfest i Mantziusgården, ja tak!

Jens Jacob Paludan, Bistrupvej 81, 3460 Birkerød

For godt to år siden oprettede en gruppe birkerødder med en fortid i det daværende Projekt Hus foreningen "Huset", med det hovedformål at samle så mange som muligt af de gamle hus-brugere til et brag af en fest i Mantziusgården. Det blev en kæmpesucces med over 500 deltagere og masser af glade gensyn mellem mennesker, der i mange tilfælde ikke havde set hinanden i 30-40 år.

Ikke så sært ønskede foreningen at gentage succes'en i år, men lederen af Mantziusgården, Mads Rishede, sagde nej under henvisning til, at det "konkurrerede med hans eget program".

Det er for det første ikke korrekt. Der vil med garanti ikke komme én eneste kunde mere i hans butik, fordi han obstruerer Projekt Hus-arrangementet. Vi kommer nemlig først og fremmest for at møde hinanden, ikke for at opleve den ene eller den anden kunstneriske optræden.

For det andet er det værd at huske på, at når vi overhovedet har kulturcentret Mantziusgården i dag, har vi ikke mindst de hundredevis af aktive, der drev Projekt Hus i knap 25 år, at takke for det. Hvis de ikke havde kastet al deres engagement og energi i sagen, var bygningerne nemlig sandsynligvis blevet revet ned. Det var der mange politikere , der ønskede helt frem til begyndelsen af 1990'erne.

Derfor er det uforståeligt og urimeligt, at foreningen "Huset" formenes adgang til at holde en fest hvert andet år i Mantziusgården. Den fest fortjener husfolkene i rigt mål for deres indsats! Og den fortjeneste, etablissementet går glip af ved at vise imødekommenhed, kan umuligt true dets økonomi.

Mads Rishede burde også tænke på, at 500 mennesker, der får en fuldfed oplevelse i Mantziusgården, vil give ham betydelig bedre PR en den, han får ved at optræde som hr. Negativ over for husfolket.

Publiceret 20 January 2019 09:00