Debat: Er Rudersdal virkelig en god bokommune for børnefamilierne?

Pernille Gravina Husby, Nobisvej 11, 3460 Birkerød

Borgmester Jens Ive (V) har en vision om, at Rudersdal Kommune skal være blandt de bedste danske bokommuner. Den vision tror jeg, at vi er mange der har her i Rudersdal. Det går faktisk rigtig godt med vores vision: Rudersdal blev i 2017 kåret til at være den anden bedste bokommune i Danmark. Vi fik denne fine placering fordi, at Rudersdals borgere har nogle af de højest disponible indkomster i landet. Dertil er der meget få af borgerne i Rudersdal der står udenfor arbejdsmarkedet sammenlignet med andre kommuner.

Vi er således heldige at bo i en kommune med gode indtægter og lavt udgiftsbehov. For tiden er vi er dog mange familier, med børn i den skolesøgende alder, der er i tvivl om, vi egentlig bor i en af de bedste bokommuner i Danmark.

Vi flyttede til kommunen for præcis seks år siden. Som rigtig mange andre tilflyttere kom vi fra København og vi havde små børn. Så nu skulle der findes vuggestuepladser heroppe nordpå. Men den første daginstitution som vi besøgte lukkede ned (sammenlægning til et større børnehus). Vi fik dog en plads til poderne i en anden daginstitution, der lå i små hyggelige lokaler. På et tidspunkt lukkede denne institution så også (sammenlægning til et større børnehus). Nu er poderne vokset og går i skole. Og – surprise - der kigges på lukning af skoler og sammenlægninger (til større skoler).

Jeg er virkelig i tvivl om det bør være sådan her i en god bokommune?

Vi kan for tiden iagttage vores kommune, der er godt i gang med at se på ny skolestruktur baseret på forkerte præmisser. Det ser ud til, at vi har en kommunalbestyrelse og administration, der baserer beslutninger om lukning af børneinstitutioner på usikre fremskrivninger for børnetallet i kommunen. Og det ser ud til, at der i kommunalbestyrelsen er etableret en sandhed om, at der i år 2022 skal spares 21 mio. kr. på skoleområdet – selvom denne besparelse jo netop er en politisk beslutning,

Vi kan altså iagttage en kommune, der virker til at være ligeglad med at tiltrække de børnefamilier, der kan sikre det gode generationsskifte i kommunens mange villaveje fra 1960’erne og 1970’erne og 1980’erne.

Handler politikerne i Rudersdal Kommune virkelig i overensstemmelse med visionen om at være blandt de bedste bokommuner i Danmark? Jeg håber, at kommunalbestyrelsen vil prioritere og investere i børnene og bevare Rudersdals gode skoler.

Publiceret 06 February 2019 16:00