Debat: Ny skolestruktur skaber utryghed

Karoline Foss, Søndervangen 56A, 3460 Birkerød (mor til tre)

Har vi råd til at skabe utryghed om kommunens skoler?

Er det det værd at sætte gang i store planer om omstrukturering af skoleområdet for at imødegå en nedgang i elevtal, der kun finder sted på den korte bane, altså de næste 3-5 år?

Rudersdal kommune vil spare i omegnen af 21 mio. kroner, men kan det ikke meget vel vise sig at blive enddog rigtig dyre mio.?

Prøv lige at tænke med her: Hvad sker, når der er usikkerhed om fremtiden? Lærerne får højere sygefravær, nogle går ned med stress og de, der kan, søger mod skoler, hvis fremtid ikke er midt i politikernes slagmark. Hvordan påvirker fyringsrunder mon et lærerkollegium? Det styrker vist ikke trivslen og arbejdsglæden.

Og de mest sårbare børn blive endnu mere sårbare i forbindelse med sammenlægninger, flytninger eller hvad der nu er på tegnebrættet. Pædagogisk støtte til specialområdet er rigtig dyrt for kommunen, for ikke at snakke om hvad det koster med pladser på specialskoler, hvilket må tænkes ind som en virkelig konsekvens af den usikkerhed kommunalbestyrelsen lægger for dagen med ny skolestruktur. Hvor mange børn skal nu til at gå i skole med ondt i maven?

Sluttelig begynder kommunens virkelig ressourcestærke forældre at kigge mod andre kommuners privatskoler og pludselig er elevflugt en realitet for selv skoler, der er vant til at holde på sine elever.

Kære politiker: Er det måske på tide at se tingene i lidt større perspektiv, hvor de rigtige værdier viser sig?

Publiceret 07 February 2019 14:00

SENESTE TV