Debat: Kortere skoledage?

Esther Marie Heunicke, Hestkøb Vænge 15, 3460 Birkerød

Der har lige været skolevalg, og i den forbindelse havde vi nogle ungdomspolitikere ude på skolen til en debat.

De forskellige partier skulle blandt andet fortælle om de tre mærkesager, de gik til valg på.

Både Det Konservative Folkeparti og Venstre nævnte kortere skoledage som en mærkesag. Og det er vel klart, da de ved, der er stemmer i en mærkesag som kortere skoledage.

Jeg går til dagligt i 9. klasse på Birkerød skole, og jeg ved fra mine kammerater, at det specielt er dem, som ikke er synderligt engagerede eller interesserede i politik, som stemmer på partier, der kæmper for kortere skoledage.

Der er bare dér, jeg synes problemstillingen ligger. Tænk engang, at partier får stemmer for at gå ind for, at danske skolelever skal gå mindre i skole.

Det er negativt, det er foruroligende, og det viser, at vores elever simpelthen ikke kan lide at gå i skole.

For at være helt ærlig, er det ofte, at min klasse og jeg ikke gider gå i skole. Vi er skoletrætte, og det er uhyre ofte, at vi keder os og bare glæder os til at få fri.

Men det løser man jo på ingen måde ved bare at sige: ”Nåh, gider I ikke at gå i skole? Så skærer vi da bare i skoledagen”. Det kan jeg ikke se, at nogen skulle få noget ud af.

Er det ikke bedre skoledage, hvor elever rent faktisk har lyst til at komme, som man burde gå til valg på?

I stedet for at skære ned på skoledagen, burde man investere i skolen. Der burde ikke være stemmer i at korte skoledagen ned. Og hvis der er, burde man i hvert fald tage de stemmer op til efterretning.

Publiceret 10 February 2019 09:00

SENESTE TV