Debat: Kære socialdemokrater...

Jacob Netteberg, direktør & partner og folketingskandidat for Radikale Venstre I Nordsjælland

Kære socialdemokrater..

Hvor skal jeg starte.. og hvor skal det ende?

I siger ja til Dansk Folkeparti, og regeringens paradigmeskift?

Et paradigmeskift i dansk udlændingepolitik ville være, hvis vi gjorde op med regeringens og Dansk Folkepartis årelange stormløb mod tidligere danske værdier om hjælp til verdens mest udsatte, vores tradition som humanistisk forbillede, og sund fornuft.

Men I vælger åbenbart den "anden vej"?

At følge den oppiskede stemning, som dygtigt er skabt af primært Dansk Folkeparti, som har fået tegnet et billede af et Danmark der er ved at knække over p.gr.a. 1.324 mennesker vi gav asyl sidste år?

Som er ved at bukke under fordi under 9% af alle udlændinge i landet er flygtninge?

Selvom kun 3 ud af 10 flygtninge nogensinde søger, eller får dansk statsborgerskab?

I synger om solidaritet fra kyst til kyst, men nægter at Danmark kan modtage 500 kvoteflygtninge gennem de Forenede Nationer, hvis Generalforsamling Mogens Lykketoft har været leder af?

I kalder til kamp for velfærd og ønsker at være der for børnene i Danmark. Men accepterer Regeringen og Dansk Folkepartis politik, der de-facto betyder at vi skal betale for at mennesker sidder og glor ud i luften mens vi venter på at verden bliver fredelig igen? Som tilsidesætter de mest basale rettigheder for børn på Sjælsmark.

Istedet for at de mennesker vi har taget ind i vores land tager uddannelser som læger, sosu-assistenter eller programmører, som vores erhvervsliv og offentlige institutioner skriger efter?

Hvorfor, kære socialdemokrater? Hvorfor?

Jeg savner Nyrup, Auken eller Anker, deres evne til at tage internationalt ansvar, og for at se på virkeligheden, også selvom det nogen gange krævede både indrømmelser og kompromis.

Men jeg giver ikke op!

Jeg slår ikke øjnene ned, men kigger frem. Jeg knytter ikke næven, men rækker hånden ud.

Jeg tror på et Danmark der tør og kan, bevæge sig FREMAD - og jeg håber I en dag vil med?

Publiceret 13 February 2019 09:00