Debat: Politikerne svigter

Ditlev Otte-Trojel, folketingskandidat for Nye Borgerlige (D) i Rudersdal-kredsen

Da politikerne i Rudersdal gik til valg i 2017, meldte samtlige partier ud, at de havde børnene og det gode børneliv i Rudersdal som deres højeste prioritet. Halvandet år senere, er dette tilsyneladende glemt. Politikerne i Rudersdal har varslet en ny skolestruktur, som lægger op til lukning og omlægning af en eller flere skoler i Rudersdal.

Beslutningen om en ny skolestruktur forklares ved, at Rudersdal Kommune i de kommende år vil opleve et fald i børnetallet, og at der skal spares penge. Men udover, at politikerne har glemt, hvad de selv engang har sagt, har de glemt noget endnu vigtigere; folkeskolen er en helt fundamental del af vores skattefinansierede velfærdssamfund og tilhører folket. Når politikere begynder at ændre på folkeskolens opbygning og hvordan den har fungeret i årtier, henover hovedet på ansatte, forældre og børn, skaber det forståeligt nok, utryghed og mistillid hos borgerne.

I Nye Borgerlige prioriterer vi kernevelfærden. Vi vil ikke være med til at lukke skoler, ligesom vi ikke vil være med til at bestemme, hvordan de enkelte skoler skal indrettes og drives. Vi mener i stedet, at skolerne skal sættes fri og gives tilbage til folket. Folkeskoler og friskoler skal ligestilles økonomisk, og pengene skal følge det enkelte barn.

Gode skoler skabes ikke af politikere i byrådssale eller embedsmænd på lukkede kontorer. I Nye Borgerlige mener vi, at gode skoler skabes af visionære ledere, dygtige lærere og engagerede forældre og elever. Gode skoler er, ligesom mennesker, ikke ens. Hvad der skal læres i løbet af et skoleliv, skal ligge fast, men hvordan læring opnås, skal være op til den enkelte skole, ligesom forældre skal frit kunne vælge den skole, de ønsker til deres barn.

Publiceret 21 February 2019 11:00

SENESTE TV