Chlorophylle - stock.adobe.com

Debat: Skal Rudersdal kommune virkelig gentage andres kommuners fejltagelser?

Nina Bjerre Toft, Bakkevej 3b, 3460 Birkerød,(mor til 2)

Nina Bjerre Toft (mor til 2), Bakkevej 3b, 3460 Birkerød

Det nedsatte skolestrukturudvalg arbejder med forskellige bud på ændringer i skolestrukturen i Rudersdal. Et af forslagene kører på sammenlægning af skoler, enten ved lukninger eller ved at have en skole fordelt på flere matrikler med en samlet ledelse.

På et nyligt afholdt møde på Toftevangskolen om den nye skolestruktur, kunne formand for skolestrukturudvalget, Jens Darket, fortælle, at kommunen mener at kunne få bedre skolekvalitet ved at lave større skoler med flere elever i hver klasse (vi ligger i forvejen over landsgennemsnittet for elever pr. klasse).

Samtidigt kan man i flere af landets medier læse, at mange andre kommuner vælger at gå den anden vej, herunder flere sjællandske kommuner; Gribskov, Halsnæs og Odsherred. Her har man også centraliseret på skoleområdet i flere år i den overbevisning, at større skoler vil skabe stordriftsfordele og bedre læringsmiljøer.

Men lukninger og sammenlægninger af skoler i kommunerne har i stedet betydet elev- og lærerflugt fra skolerne, dalende kvalitet i undervisningen og manglende synlig ledelse.

Samtidig har man erkendt, at skolerne spiller en vigtig rolle i de nære lokalmiljøer. Jeg antager ikke, at det har været gratis for de andre kommuner at ændre skolestrukturen, og jeg antager ej heller, at det er gratis for dem nu at skulle rulle ændringerne tilbage.

Er der nogen grund til, at vi i Rudersdal Kommune ikke skal tage ved lære af de andre kommuner?

Hvorfor skal vi begå samme fejl som dem på skoleområdet? Blot for at måtte rulle det hele tilbage om få år?

En ting er at vi muligvis slet ikke kommer til at spare penge på øvelsen, men aller vigtigst er det, at det er vores børns uddannelse vi gambler med – skulle vi ikke give dem ro til at lære på bedst mulig vis?

Publiceret 22 February 2019 10:00

SENESTE TV