Modelfoto:

Modelfoto: David - stock.adobe.com

Debat: Toftevangskolen – en traditionsrig og velfungerende landsbyskole i Birkerød

Nina Bjerre Toft (mor til 2), Bakkevej 3b, 3460 Birkerød

Da vi skulle vælge folkeskole til vores søn til skolestart i 2016, gik vi til introduktionsmøder på flere af Birkerøds folkeskoler. Valget faldt på Toftevangskolen – og det har vi ikke ét sekund fortrudt!

Toftevangskolen er en velfungerende skole med høj faglighed, trivsel blandt børnene og musisk/kreative ambitioner for eleverne.

I både trivsel og faglighed ligger Toftevangskolen højt på de nationale lister og som en af de højest placerede i Rudersdal Kommune.

Men Toftevangskolen er så meget mere end en fantastisk folkeskole, den er også et kraftcenter i Birkerød midtby, som sikrer liv i en ellers forladt hovedgade og kunder i butikkerne. Vi har vores daglige gang i Birkerød Bymidte alene fordi, at vores søn går på Toftevangskolen – på vej hjem køber vi en fødselsdagsgave i Arnold Busck eller Kop og Kande, vi køber en bolle og en kop kaffe i Farumhus og vi køber ind til aftensmad i Irma og fiskehuset. Og vi er ikke de eneste.

Man kan med rette antage, at langt de fleste børn til og med 2. kl. bliver fulgt til og fra skole dagligt. På Toftevangskolen betyder det, at forældre til 150 børn to gange dagligt fem dage om ugen har deres gang i Birkerød bymidte i forbindelse med aflevering og afhentning af deres børn på skolen.

Det liv i byen risikerer at forsvinde, hvis man lukker Toftevangskolen eller flytter indskolingen til en af de andre skoler i byen.

Alle andre folkeskoler i Birkerød ligger langt mere perifert, og hvis vi skal til at aflevere vores børn der i stedet, så forvinder vores tilknytning til Birkerøds bymidte.

Således vil en lukning af Toftevangskolen ikke blot være et kæmpe tab for de mange elever, som går på skolen. Det vil også betyde en yderligere udvanding af en i forvejen temmeligt menneskeforladt bymidte.

Publiceret 16 March 2019 09:00

SENESTE TV