Arkivfoto

Arkivfoto

Debat: Skolelukninger er en ommer

Ditlev Otte-Trojel, folketingskandidat for Nye Borgerlige i Rudersdal-kredsen

Ditlev Otte-Trojel, Rydholt 4, 2840 Holte

Det er beskæmmende, at Rudersdal Kommune vil lukke skoler.

Stordriftsfordelene kommer politikerne i Rudersdal til at kigge langt efter. Derimod kan borgerne være sikre på, at storskolerne med større klasser og flere børn pr. matrikel skaber mere uro og mindre trivsel – og sikkert også dårligere resultater.

Vores kommune burde som minimum kunne sikre skatteborgerne gode lokale skoler. Det er en prioritet, der burde være i toppen for de fleste.

Skolelukningerne er som at tisse i bukserne for at holde varmen. Man giver børnene et dårligere skoletilbud og forældrene mindre kernevelfærd for skattepengene. Det er helt urimeligt.

Tilbage i 2012 lavede Cepos en rapport på baggrund af de mange skolelukninger, som kom i kølvandet på kommunalreformen. Svaret var entydigt, at man bestemt ikke sparede penge på den øvelse – snarere tværtimod.

I tider med flere børn med diagnoser og angst, er det samtidig helt håbløst at tro på, at flere børn pr. klasse og færre lokale skoler, er løsningen.

I Nye Borgerlige mener vi, det er en ommer. Vi prioriterer skolen højt. Vi ønsker, at politikerne bestemmer meget mindre, og fagpersoner og forældre får lov til at bestemme meget mere. Vi vil sætte skolerne fri, så folkets skole kommer tilbage til folket.

Publiceret 18 March 2019 15:30

SENESTE TV