Privatfoto

Privatfoto

Debat: Rådssalen er også borgernes

Birgitte Schjerning Povlsen, Christoffer Buster Reinhardt, Jakob Kjærsgaard og Lars Engelberth, den konservative rådhusgruppe

En gang om måneden mødes kommunalbestyrelse i salen på Rådhuset. Salen bruges også til bryllupper, receptioner i regi af kommunen – og fra tid til anden bruges salen også til større politiske møder.

Nu har økonomiudvalget vedtaget nye retningslinjer for brug af rådssalen. Fremover skal det koste 2.000 kr. at benytte salen uden for åbningstiden. Det er vi konservative imod. Ganske enkelt fordi vi synes, at rådssalen skal være til glæde for mange. Det skal koste penge, fordi man må forstå, at rådhusbetjentene bruger for mange timer til at være vagt ved de særlige arrangementer.

Rådhussalen er for nylig renoveret. Det er et meget smukt arbejde, der er udført. Det er lykkes at genskabe Arne Jacobsens og Flemming Lassens fine vision om at trække den omkringliggende natur, lyset og udsigten helt ind i Rådssalen. Der er lagt særlige håndværksmæssige kvaliteter i renoveringen, og de specialdesignede løsninger er blevet fremhævet. Det skal borgere og foreningen kunne opleve og glædes over - uden brugerbetaling.

Og det har jo kun kunnet lade sig gøre, fordi borgerne har bidraget til det via deres skat. Derfor synes vi konservative, at det fortsat skal være muligt at nyde oplevelsen af rådssalen.

Der er ingen tvivl om, at rådssalen er noget, vi skal passe på – og derfor har vi også regler, der siger, at det kun er ved særlige lejligheder, at en forening og eller borger kan gøre brug af salen. Det er vi helt med på. Men nu er barren sat for højt, for langt de fleste foreninger vil fravælge rådssalen som ramme om et arrangement med en brugerbetaling på 2.000kr.

Rudersdal Rådhus og Rådssal er noget helt særligt, men adgangen skal ikke være forbeholdt de særlige.

Publiceret 23 March 2019 10:00

SENESTE TV