Børnene er Rudersdals fremtid og børnene SKAL være i fokus. Men det er de ikke med kæmpeskoler og sammenlægninger, skriver Catharina Jensen i dette læserbrev. Modelfoto.

Børnene er Rudersdals fremtid og børnene SKAL være i fokus. Men det er de ikke med kæmpeskoler og sammenlægninger, skriver Catharina Jensen i dette læserbrev. Modelfoto.

Debat: Sammenlægning eller lukning af skoler har ikke børnene i fokus!

Catharina Jensen, Birkerød Parkvej 166, 3460 Birkerød

Som mor til et skolebarn i Rudersdal, finder jeg det rigtigt trist at høre, at der overvejes sammenlægninger og lukninger af skoler i kommunen.

Jeg er forundret over, at man fra politisk side ikke ser på den erfaring der er fra andre kommuner, der netop har forsøgt samme “løsning”. Hvor man har set, at en sammenlægning ikke skaber besparelser!

I 2017 blev kæmpeskoler og kommunernes ”trend” løsninger på området kritiseret af undervisningsministeren. Og det håb man havde mange steder om at spare penge ved en sammenlægning, den besparelse kom aldrig.

I stedet så man en stigning af børn der kom i privatskoler eller på friskoler. Skolesammenlægninger og skolelukning er - og bliver ikke løsningen!

Min søn går på Bistrupskolen, og jeg har kun rosende ord for denne skole. Her er en skole, der har børnene i fokus, og hjælper de børn, der halter bagefter.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange, jeg har hørt fra folk med børn på andre skoler og i andre kommuner, hvor misundelige og imponeret de er, over den KÆMPE indsats Bistrupskolen gør for at tage hånd om elever, der har problemer med f.eks. matematik eller læsning, og der tilbydes TIM eller Reading Recovery forløb - allerede i de små klasser. Hvor andre forældre med børn på andre skoler kæmper i flere år for at få hjælp til deres børn.

Bistrupskolen er en skole med dygtige og elskede lærer. En skole der er placeret nærmest idyllisk mellem skoven, Nonne parken og den velbesøgte kælkebakke om vinteren.

For få år siden blev skolen renoveret for over 50 millioner, og byder nu på gode læringsmiljøer, og lærer der gør alt for at udvikle de unges kreativitet og udvikling.

Hvem husker ikke Bistrupskolens to seje piger, der fik en forskerpris i First LEGO League og vandt ”Unge forskere”? Bistrupskolen støtter nemlig, og gør en kæmpe forskel for deres elever og elevernes fremtid.

At se den blive lukket eller som en del af en sammenlægning, det vil knuse mange forældre og børns hjerter. En af de vigtigste opgaver som politiker er at have børnene i fokus, og skabe gode vilkår og tryghed for dem. Men dette har man i åbenbart glemt på politisk niveau.

Børnene er Rudersdals fremtid og børnene SKAL være i fokus. Men det er de ikke med kæmpeskoler og sammenlægninger.

Publiceret 28 March 2019 14:00