Der mangler seniorbofællesskaber i Rudersdal, skriver Lindy Søndergaard i dette læserbrev. Modelfoto

Der mangler seniorbofællesskaber i Rudersdal, skriver Lindy Søndergaard i dette læserbrev. Modelfoto pressmaster - stock.adobe.com

Debat: Der mangler seniorbofællesskaber i Rudersdal

Lindy Søndergaard, Keilstruplund 40, 3460 Birkerød

De sidste par år har jeg fra vores lokalpolitikere efterspurgt muligheder for etablering af seniorbofællesskaber og bofællesskaber generelt i Rudersdal Kommune.

Alle lige fra borgmesteren til Lokallisten giver udtryk for, at der skam er stor forståelse for ønsker om den type boliger. Men der undskyldes bl.a. med manglende byggegrunde. Jeg synes, det er en dårlig undskyldning, for der har jo været muligheder. F.eks. i Vedbæk (Henriksholm) og i Birkerød (Kajerød Skolen).

Desuden kræver et mindre seniorbofællesskab ikke nødvendigvis en meget stor grund.

Vores nabokommuner er anderledes visionære. Furesø Kommune har adskillige bofællesskaber og 3-4 nye på vej. Og nu kan man læse om et spændende projekt i Hørsholm på den gamle sygehusgrund.

Jamen så flyt dog til en af de kommuner, kunne man indføre. Men så let er det ikke. Jeg har forsøgt at komme med i et bofællesskab i Farum, men forståeligt nok prioriterer Furesø Kommune sine egne borgere.

Desuden vil jeg gerne blive her i Birkerød, som er en dejlig by. Men åbenbart ikke har politikere med sans for borgernes ønsker.

Publiceret 29 March 2019 10:00