"Ved stoppestedet ”Hestkøb Vænge” var der i forvejen angivet, at bussen fortsætter til Bistrup Trafikplads og Birkerød St. Den ny opsatte ruteplan nedenunder til føjer kun den (overflødige) information, at bussen udgår fra Birkerød St.," fremgår det af dette læserbrev. Privatfoto

Debat: "En halv sejr for kritikerne," siger Movia. Tja....

Finn Aage Jørgensen, Blikfanget 15, 3460 Birkerød

Movia har som svar på kritikken af fjernelsen af køreplanerne ved busstoppestederne, besluttet at opsætte såkaldte ”ruteplaner” i stedet for, og har ligeledes meddelt, at køreplanerne for de konkrete ruter i fremtiden vil kunne udleveres i busserne.

Lad os tage et konkret eksempel: Bus 198 fra Rudersdal Kommune. Afgang fra Birkerød Station og tilbage til Birkerød St. På nogle tidspunkter af dagen passerende Bistrup Trafikplads, på andre ikke.

Ved stoppestedet ”Hestkøb Vænge” var der i forvejen angivet, at bussen fortsætter til Bistrup Trafikplads og Birkerød St. Den ny opsatte ruteplan nedenunder til føjer kun den (overflødige) information, at bussen udgår fra Birkerød St.

Man kunne tro, at bussen altid passerer Bistrup Trafikplads, men det gør den ikke! Og det fremgår ikke længere, nu hvor køreplanerne er væk.

I morgenmyldretiden ca. kl. 6 til ca. 9.30 passerer bussen ikke Bistrup Trafikplads. Det samme gælder i øvrigt for bus 199: I eftermiddagsmyldretiden fra ca. kl. 15 og resten af dagen passerer den heller ikke Bistrup Trafikplads.

Det hører vel med til en ordentlig ”ruteplan” at oplyse om ændringer i ruten i løbet af dagen.

Movia har allerede spildt mange penge og tid på udskiftningerne, og til ingen verdens nytte.

Behøver jeg at nævne, at det stadigvæk ikke er muligt at få udleveret køreplaner i bussen?

Publiceret 08 April 2019 10:30