Debat: Ateistisk selskab

Steen V. Skånstrøm, Lendemosevej 6, 2850 Nærum

Jeg er en af de mange der har stor glæde af både vore kirkers gudstjenester og kulturarrangementer og det støder mig derfor når Ateistisk Selskab med sine blot 800 medlemmer, i kostbare officelle indslag opfordrer os til at melde os ud af Folkekirken

Savner de medlemmer for at financiere helsides annoncer?

Jeg foreslår at de istedet bruger tid og penge på at sætte sig ind i hvad der blot indenfor de sidste halvtreds år er sket af uforklarlige, guddommelige mirakler?

Lad mig her nævne blot to af mange.

Medjugorje, Bosnien-Hercegovina 24.-28. juni 1981, da seks børn i alderen 10-17 år over fem dage så og talte med Jomfru Maria, mens hun stod på en bjergskrænt med et barn på armen. Børnene blev forhørt af det ateistiske, kommunistiske regime, som måbende måtte konstatere, at de var fuldstændig normale, og at de i enkeltforhør afgav fuldstændig ens forklaringer. Mange videnskabsfolk er enige om at episoden er noget af det tydeligste der i vor tid beviser eksistensen af en guddommelig verden.

København, den russisk-ortodokse kirke i Bredgade, 10. marts 1995, da man opdagede, at et gammelt ikon med en afbildning af Jomfru Maria var begyndt at fælde tårer. Tårerne blev ved med at strømme i hele fasteperioden til påsken. Også under påsken de følgende år kom der tårer fra ikonen. Syddansk Universitets religionsforsker, Niels Christian Hvidt, var flere gange tilstede og beskrev væsken “som en vidunderlig duft, som parfumeret olie” og fik lejlighed til at undersøge ikonet forfra og bagfra, så han kunne konstatere, at det kun bestod af tørt træ uden skjulte pumpestationer eller tårekanaler.

Publiceret 24 April 2019 09:00