At ændre ved Høsterkøb Skole, vil være en fejl, skriver en forælder i dette læserbrev. Arkivfoto

At ændre ved Høsterkøb Skole, vil være en fejl, skriver en forælder i dette læserbrev. Arkivfoto

Debat: At ændre Høsterkøb skole vil være en fejl

Camilla Peart, Jeppe Aakjærs Vej 16, 3460 Birkerød

Som mor til et barn på Høsterkøb Skole, har jeg en stor bekymring over udsigten til, at ledelsen skal sammenlægges med en anden af byens skoler.

Høsterkøb skole kan noget særligt. Det er en lille lokal skole, hvor alle lærere og pædagoger kender alle eleverne. Det er et godt og trygt sted at starte, hvis man har et barn som har behov for overskuelighed, tryghed og genkendelighed.

Der bliver gjort utrolig meget ud af at børnene skal passe på hinanden og at man har ansvar for at alle har det godt. Lærer, pædagoger og ledelse er utrolig engagerede og de skaber et nærvær og en ånd som jeg ikke har oplevet andre steder. Dette er nok også grunden til at skolen bruges som et godt eksempel både nationalt og internationalt.

For at kunne lære noget, skal man først og fremmest have det godt, og det kræver, at der er rammer at have det godt i.

Ledelsen er et flagskib og er fanebærer for den kultur og det høje faglige niveau der kendetegner Høsterkøb skole, en ledelse skal være tilgængelig og nærværende. Selvom der ikke længere er tale om at lukke matriklen, vil man alligevel gå ind og pille ved det, som er selve essensen og nerven i den helt unikke skole, og det vil være en stor fejl.

Hvis man sammenlægger ledelse og administration, kan man forestille sig at det betyder at personalet kan risikere at skulle flyttes fra en skole til en anden, det vil uden tvivl også skabe stor utryghed blandt personalet, og kan i værste fald bevirke at det fantastisk, dedikerede og dygtige personale søger væk, da de som de fleste andre, gerne selv vil bestemme hvor de skal arbejde.

Det er virkelig uambitiøst hvis kommunalbestyrelsen ikke mener at en kommune som Rudersdal kan finde midlerne til at bevare en lille lokal skole, og lade være med at stikke kæppen i hjulet, på noget der fungerer upåklageligt.

Hvis ovenstående ikke er en prioritet kunne det være rigtig spændende at høre, hvad kommunalbestyrelsen så mener, at det er relevant at bruge penge på? -Hvis det ikke er vores børns fremtid, hvad er det så?

Publiceret 20 May 2019 16:00