Fra venstre: Luca Louis Caizza (fanget midt i fortællingen om trætoppenes legeplads), Anton Damgaard Larsen, Alfred Hausting Balslev Jørgensen og Rosalina Jørgensen. Foto: Julie Bülow
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Legeplads i trætoppene tog sejren

Vangeboskolens 6.klasser har dystet om, hvem der kunne finde på den bedste idé til et udendørs projekt i nærområdet. Med sejren løb en dreven gruppe, der havde bygget et helt klatreland i trætoppene

Vangeboskolens 6.klasser har arbejdet intenst på at finde nogle sjove og anderledes måder at bruge naturen på i nærområdet.

Opdelt i grupper havde eleverne til opgave at finde et området i naturen på cirka 500 kvadratmeter - ikke længere end en kilometer fra skolen, og tænke en idé ind i det området.

Og i opløbet var mange spændende ideer. Underjordiske byggerier, glasbyggerier og meget mere. Men sejren gik til Anton Damgaard Larsen, Luca Luis Caizza, Rosalina Jørgensen og Alfred Hausting Balslev Jørgensen. De fire unge mennesker havde udset sig en plet i skoven bag skolen, hvor en håndfuld træer til sammen udgjorde et cirkelformet ormråde.

Her lod de deres fantasi løs, og inden længe havde de udtænkt et koncept, undersøgt priser og materialer og bygget en miniaturefigur af deres plan “Den Runde Legeplads i Træerne”, hvor reb, brædder, dæk og meget mere udgør en klatrelegeplads. Gruppen vandt ikke kun fordi ideen var spændende, men også fordi der indgik bæredygtige materialer.

“Vi har selvfølgelig undersøgt, hvad seler og klatrereb koster. Og så har vi tænkt, at der skal være en masse genbrug. Brædder, mælkekasser, gamle dæk og så har vi fundet et gammelt skateboard også på den blå avis,” forklarer Luca mens de alle fire stolte peger på deres miniature.

“Vi synes, at det var vigtigt at vi bruger noget bæredygtige materialer også. Det er ikke kun godt, det er også billigere,” tilføjer Rosalina, der også påpeger at deres idé er noget billigere end de andre grupper.

Projektet har gruppen estimeret til at koste 144.992 kroner. Og det var billigt sammenlignet med eksempelvis 3 mio. kroner som en af de andre grupper har sat deres projekt til.

Projektforløbet havde til formål at give eleverne en oplevelse af, at skole ikke kun er bøger og kedelige lektier, og initiativtageren bag er godt tilfreds.

“Jeg synes, at det har været en stor succes. Det her er 12-årige børn, og de har virkelig taget det alvorligt. De har kun haft tre hele dage til det, og det er nogle meget ambitiøse og gode ideer de har produceret,” siger Ingelise Tingdal Rasmussen, souschef på Vangeboskolen.

Og de fire vindere har haft stor fornøjelse af projektforløbet. “Det var megafedt at prøve at lave noget andet i skolen. Noget hvor vi måtte få lov til at være kreative. Det har virkelig været sjovt,” Siger Rosalina Jørgensen.

De fire vindere af konkurrencen blev belønnet med æren og med hver sit store påskeæg, mens de andre dystende grupper fik nogle lidt mindre chokolade æg.

På www.rudersdalavis.dk kan du finde videoen, hvor de fire vindere viser deres miniature frem og forklarer deres seje idé.

Publiceret: 11. April 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt