Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lige nu: Øksemanden fremstilles i grundlovsforhør

Den 29-årige mand, der menes at stå bag økseangrebet mod to personer i Birkerød lørdag aften, fremstilles netop nu i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby

Kort før kl. 13 blev sigtede ført ind i retslokalet i retten i Lyngby. Iført en ulden sweater og blå forvaskede Adidas fodboldshorts spøgte den 29-årige med det massive presseopbud, der var mødt frem til grundlovsforhøret for at følge sagen om økseangrebet og bankrøveriet, som han formodes at have begået

“Venter I på mig? Godt at se jer samlet her,” sagde han, før han satte sig ned ved siden af sin forsvarer.

Bag den fængslede sad to betjente iført tung udrustning, hjelme, skudsikre veste og automatvåben og ved døren endnu to - mere spartansk udrustede betjente.

Præcis kl. 13 entrede dommeren retslokalet, og grundlovsforhøret gik i gang.

Sigtede vedkendte sig sin identitet og erkendte, at han blev anholdt mandag aften kl. 21.50.

Sigtet for drabsforsøg og bankrøveri

Anklageren læste de to sigtelser op. Den første vedrørende angrebet, hvor en kvinde og en mand blev angrebet med økse. Sigtelsen lød: “forsøg på manddrab.”

Det kom frem, at kvinden, der blev angrebet, fik åbent kraniebrud, og manden fik sår på skulder, ryg og hænder. Ifølge anklageren var overfaldet ‘umotiveret'.

Det andet forhold, som man formoder, den 29-årige nyligt løsladte står bag, er et bankrøveri begået mandag kl. 12.15 på Torvet 6 i Ringsted, hvor den sigtede ifølge anklageskriftet har truet med kniv og tvunget bankens ansatte til at udlevere 28.399 kr., som han stak af med i en medbragt bærepose.

Nægtede at udtale sig

Den sigtede nægtede at udtale sig i retten, og efter oplæsningen af sigtelsen begærede anklageren dørene lukket - en begæring dommeren efterkom med henvisning til hensynet til den videre efterforskning.

Publiceret: 20. Februar 2018 14:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis