Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) var lørdag mødt op i barndomsbyen Birkerød for at hjælpe sin ven og partifælle Daniel E. Hansen med at hænge valgplakater op.
Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) var lørdag mødt op i barndomsbyen Birkerød for at hjælpe sin ven og partifælle Daniel E. Hansen med at hænge valgplakater op.
Foto: Anne Dahl Kristensen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Minister hængte valgplakater op i Rudersdal

Lørdag kl. 12.00 blev valgkampen til kommunalvalget synligt skudt i gang, da valgplakaterne blev hængt op. Og på gaden var også flere folketingsmedlemmer

Fakta

Tidligere blev valgplakaterne hængt op fra midnat fredag og i løbet af natten. men nye regler foreskriver, at det først må ske fra kl. 12 den pågældende dag, hvorfra plakaterne må hænges op. 

Trods en forestående storm var en stor del af de opstillede kandidater til kommunalvalget i Rudersdal Kommune lørdag formiddag trukket i arbejdstøjet, klar til at gøre opmærksom på sig selv i form af de mange valgplakater, som nu præger gadebilledet.

Tradition tro var pladserne på Geels Bakke eftertragtet, og flere hold fra især partierne Venstre og Det Konservative Folkeparti havde indtaget pladserne ved de forskellige lygtepæle, hvor de stod klar til at hive strips frem og hænge plakaterne op i det øjeblik klokken slog 12.00.

Det gælder blandt andet borgmester Jens Ive fra Venstre og Christoffer Buster Reinhardt fra Det Konservative Folkeparti, der både stiller op til kommunalbestyrelsen, og som er de Konservatives spidskandidat til Regionrådsvalget. Han havde taget forstærkning med fra Borgen. Partifællen og politisk ordfører, Mette Abildgaard (K), var nemlig mødt op for at give et nap med.

“Vi er som en familie i Det Konservative Folkeparti, hvor vi hjælper hinanden, når der er brug for det. Der var mange af de gode folk her fra Rudersdal, der hjalp mig med at hænge plakater op ved det sidste folketingsvalg, så det er da det mindste jeg kan gøre at møde op i dag,” fortæller hun.

Politiske birkerødder på gaden

Selvom Mette Abildgaard har sin gang i Folketinget, har hun ikke glemt betydningen af det kommunalpolitiske arbejde.

“Det at komme i Folketinget var faktisk en god reminder om, hvor stor betydning kommunerne har for de nære ting. Jeg kan derfor også kun opfordre alle borgere til, at de bruger deres stemme 21. november,” lyder det fra Mette Abildgaard.

I den nordlige ende af kommunen var der også politisk liv på gader og stræder lørdag eftermiddag. Og også her var der opbakning fra Folketinget. Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, hjalp nemlig sin gode ven, Daniel E. Hansen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rudersdal Kommune.

De to Venstre-folk har nemlig begge dybe rødder i Birkerød, hvor de begge er født og opvokset. Sophie Løhde er datter af den tidligere borgmester for Venstre i Birkerød, Karin Løhde og sammen med Daniel E. Hansen dannede hun i 1998 VU i Birkerød.

Både Sophie Løhde og Daniel E. Hansen stillede for første gang op til valg i 2001. For Sophie Løhdes vedkommende var det som kandidat til det daværende Frederiksborg Amtsråd, og i Daniel E. Hansens tilfælde var det til byrådet. Og siden har de fulgtes ad og hjulpet hinanden.

Politisk ordfører for Det KOnservative Folkepari, Mette Abildgaard var også at finde på gaderne i Rudersdal, hvor hun hjalp Christoffer Buster Reinhardt med at hænge plakater op. Her ses de på Geels Bakke. Foto: Anne Dahl Kristensen
Politisk ordfører for Det KOnservative Folkepari, Mette Abildgaard var også at finde på gaderne i Rudersdal, hvor hun hjalp Christoffer Buster Reinhardt med at hænge plakater op. Her ses de på Geels Bakke. Foto: Anne Dahl Kristensen

Ministeren fra Birkerød

Derfor havde ministeren også iført sig gummistøvler og den varme sweater for at give en hånd med valgplakaterne i Birkerød.

“Birkerød er jo min barndomsby, som jeg har en særlig forkærlighed for. Jeg har jo også selv været medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal, og i dag er det officielle startskud til kommunalvalget, hvor det i hvert fald bliver meget synligt for borgerne. Det kan jeg selvfølgelig kun bakke op om, ligesom jeg gerne vil bakke op om min gode ven Daniel, der er en stærk Venstre-kandidat,” fortæller Sophie Løhde under plakatophængningen på Søndervangen i Birkerød.

Ligesom Mette Abilgaard opfordrer hun kraftigt alle borgere til at bruge deres stemme ved kommunalvalget 21. november.

“Det her er et valg man om noget bør støtte op om. Kommunalvalget får ofte ikke den opmærksomhed, det fortjener, og jeg kan kun opfordre folk til at bruge deres stemme,” lyder det fra ministeren.

Når valgplakaterne er hængt op, drager ministeren tilbage til arbejdet i Folketinget, imens Daniel E. Hansen nu for alvor rykker det politiske kontor ud på gaden.

“Nu skal vi rigtig i gang, og for mig handler det i høj grad om at komme ud på gader og stræder for at møde borgerne. Jeg koncentrerer mig i høj grad om børn, ældre og sundhed. Jeg er selv lige blevet far igen for nylig, så det er jo helt naturligt et område, der optager mig meget,” forklarer Daniel E. Hansen og tilføjer:

“Og jeg er meget glad for, at Sophie møder op i dag og giver en hjælpende hånd.”

Publiceret: 28. Oktober 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere