Så er der skoleskak fredag 9. februar på tre skoler i Rudersdal Kommune.
Så er der skoleskak fredag 9. februar på tre skoler i Rudersdal Kommune.
Modelfoto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Motion til lokale hjerner

Tre skoler i Rudersdal er med til Skolernes Skakdag. “Hjernernes motionsdag”, der bliver afholdt 9. februar

Landet over lærer tusindvis af elever at tænke skråt, når rekordmange skoler fredag 9. februar afholder Skolernes Skakdag 2018.

I år finder hele 47.921 elever fra 284 skoler bræt og brikker frem, og det er flere end nogensinde før. Under mottoet ”Det skal være sjovt at blive klogere!” skal eleverne øve sig i koncentration, fordybelse og tålmodighed på de sort hvide felter.

I Rudersdal Kommune er hele 490 elever fra henholdsvis Rudersdal Lilleskole, Toftevangskolen og Sjælsøskolen tilmeldt Skolernes Skakdag 2018.

”På vores skole anvender vi skoleskak i matematikundervisningen, til at træne eleverne evner i at tænke strategisk. Især de af vores elever, der keder sig eller har uro i kroppen, bliver meget optaget af skoleskak og kan fordybe sig på en helt anden måde end normalt,” siger Jesper Lykkegaard, der er skoleleder på Sjælsøskolen.

Dansk forskning har vist, at skoleskak har positiv indflydelse på elevers matematiske kompetencer. Især drengene har stor gavn af skoleskak på skemaet. Blandt andet derfor oplever Dansk Skoleskak i disse år markant øget interesse for skoleskak som undervisningsmetode i skolen. Over 600 skoler tilbyder i dag skoleskak – flere steder som en obligatorisk del af undervisningen.

Kapp

Publiceret: 04. Februar 2018 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Bøger
Forsiden netop nu