Kommunalvalg 2017
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nye veje til vækst i Rudersdal

Erhvervslivet inviteres til at deltage i partnerskab, der kobler vækst og social ansvarlighed

Rudersdal Kommune indgår sammen med fem andre kommuner i nyt partnerskab, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at skabe vækst og beskæftigelse til udsatte ledige. Samtidig giver projektet Rudersdal Kommune mulighed for at teste 'Payment by Results' metoden, hvor kommunen betaler for resultaterne frem for indsatsen.

Partnerskabet er søsat af Den Sociale Kapitalfond sammen med Erhvervsministeriet og en række fonde og kommuner - og det kan blive en god forretning for både virksomheder og kommuner.

Virksomheder, der tidligere har deltaget i forløbet, har i gennemsnit opnået en omsætningsvækst på 30 procent og ansat gennemsnitligt fem nye medarbejdere.

Projektet bliver indledt med en to-dages opstarts-bootcamp, der er åben for alle virksomheder, med mindst 10 ansatte og en omsætning på mindst 10 mio. kr. om året.

Efterfølgende får udvalgte virksomheder en intensiv sparring over en periode på et halvt år fra et team af forretningsudviklere,

I Rudersdal Kommune er borgmester Jens Ive forventningsfuld og ser spændt på tilgangen, hvor man kobler vækst og social ansvarlighed.

“I dette projekt er der gevinster både på den økonomiske og sociale bundlinje, og det vil gerne bakke op om. Som Erhvervs- og Vækstråd går vi nysgerrigt ind i det her pilotprojekt for at afprøve nye veje til vækst og skabe flere arbejdspladser for udsatte i kommunen,” siger Jens Ive.

Samtidig tester partnerskabet, om indsatsen kan sættes på investeringsformel, en såkaldt “Payment by Results” mekanisme, hvor det er kommunen, der betaler for resultaterne (f.eks. antal udsatte/unge i job) frem for indsatsen. For at deltage i opstarts-bootcampen og komme i betragtning til accellerator pladserne skal man ansøge hos Den Sociale Kapitalfond senest 13. september. gs

Publiceret: 24. August 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere