Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Birkerød Privatskole helt i top

Eleverne på Birkerød Privatskole kan bryste sig af et gennemsnit på hele 9,3 ved afgangseksamen sidste år. Dermed slår de eleverne på landets bedst placerede folkeskole

Af
Af Katja Nathalie Rasmussen

Vil man have gode karakterer til eksamen i 9. klasse, skal man vælge Birkerød Privatskole.
Sådan kunne konklusionen lyde, når man ser karaktererne for sidste års afgangseksamener på folke- og privatskoler over hele landet.
For mens landets bedst placerede folkeskole, Fuglsanggårdsskolen i Virum, har et karaktergennemsnit på 8,6, kan eleverne på Birkerød Privatskole bryste sig af et gennemsnit på hele 9,3, viser netop offentliggjorte tal fra Undervisningsministeriet
De flotte resultater skaber naturligvis glæde hos skoleleder Susanne Frey.
"Vi er rigtig glade for placeringen, for det viser, at vi har engagererede unge mennesker og ambitiøse lærere, der forstår at motivere dem," siger hun.

Godt i Nærum, skidt i Holte

Birkerød Privatskole har i øjeblikket 359 elever fordelt på 17 klasser. Det giver i snit 21 elever i hver klasse, og det er ifølge Susanne Frey en del af forklaringen på skolens flotte placering på karakterskalaen.
"Det er klart, at det er lettere for læreren at komme rundt om 21 elever end 28, men det har også meget at gøre med arbejdsmoralen hos eleverne," siger hun og tilføjer:
"Vi stiller krav til eleverne om, at de skal lære gode arbejdsvaner. Hvis de ikke laver deres ting, kontakter vi deres forældre, og vi giver ikke op, når vi kan se, at eleven kan mere," siger skolelederen.
Også eleverne på Nærum Privatskole klarede sig godt til afgangseksamenen sidste år, viser tallene fra Undervisningsministeriet. Her blev det til et gennemsnit på 8,4.
På kommunens tredje privatskole, Rudersdal Lilleskole i Holte, klarede eleverne sig dog kun til et snit på 6,1.


FAKTA: Sådan placerer de tre privatskoler sig blandt kommunens 12 folkeskoler med elever op til 9. klasse:

Birkerød Privatskole
Karaktersnit på 9,3
Førsteplads

Nærum Privatskole
Karaktersnit på 8,4
Delt andenplads med Dronninggårdskolen

Rudersdal Lilleskole
Karaktersnit på 6,1
Sidsteplads

Publiceret 01 April 2011 08:00