Axel Juhl-Jørgensen med Camerouns præsident og præsidentfrue med den imponerende hårpragt. Parret og deres 30 ansatte boede hos Axel Juhl-Jørgensen under COP 15 i 2009.

Axel Juhl-Jørgensen med Camerouns præsident og præsidentfrue med den imponerende hårpragt. Parret og deres 30 ansatte boede hos Axel Juhl-Jørgensen under COP 15 i 2009.

Kendt byggematador runder 80 år

Den kendte byggematador og konsul for Cameroun Axel Juhl-Jørgensen fra Vedbæk fylder 80 år

Af
Af Katja Nathalie Jensen

Han var stærkt fremme i medierne i 70'erne og 80'erne som byggematador. I dag er han konsul for to afrikanske stater, og lørdag den 3. marts kan Axel Juhl-Jørgensen fejre sin fødselsdag nummer 80.
Axel Juhl-Jørgensen er især kendt for sin rolle som byggematador og sit samarbejde med Bøje Nielsen. I 1983 overtog og omdøbte Axel Juhl-Jørgensen den fælles virksomhed til Danbyg-gruppen, hvis ejendomsportefølje ti år senere blev overtaget af Unibank.
Den 1. juni 1995 trådte Axel Juhl-Jørgensen ud af sit livsværk, præcis 25 år efter starten i 1970. Han har dog beholdt nogle få ejendomsbesiddelser, som han siden har drevet som investor.
Fra 1995 var Axel Juhl-Jørgensen hovedinteressent i to virksomheder, som udviklede satellit-sporingsudstyr, og siden 2009 har han været partner med generalkonsul Thorkild Erritzøe i Nelson Marine P/S med kontor og udstillingskaj for tre store motoryachter i Rungsted Havn.
Axel Juhl-Jørgensen har siden sin 50-års fødselsdag boet på Illumgaard i Vedbæk, og siden 1991 har han været honorær konsul i Danmark for de to afrikanske stater Cameroun og Guinea Conakry.
Det betød blandt andet, at Camerouns præsident Paul Biya og hans hustru - med den iøjnefaldende hårpragt - og en stab på 15 embedsmænd og 15 vagter boede på Illumgaard under COP 15-konferencen i december 2009.
Det medførte en invitation til returbesøg, og Axel Juhl-Jørgensen er netop kommet tilbage fra dette ti-dages besøg i Cameroun.

Publiceret 01 March 2012 12:45