Borgmester Erik Fabrin overrækker blomster og en skulptur af Joseph Salamon til årets modtager af Kulturlederprisen, Kirsten Benn. I baggrunden Sven-Erik Lauridsen, Holte IFVolley, og Kasper Laang, Geels Gruppe.

Borgmester Erik Fabrin overrækker blomster og en skulptur af Joseph Salamon til årets modtager af Kulturlederprisen, Kirsten Benn. I baggrunden Sven-Erik Lauridsen, Holte IFVolley, og Kasper Laang, Geels Gruppe.

Kommunen hyldede tre lokale ildsjæle

Årets Ungdomsleder, Idrætsleder og Kulturleder i Rudersdal kommune blev torsdag hyldet på rådhuset

Af
Steen Trolle

Tre af kommunens frivillige ledere blev torsdag hædret ved en sammenkomst i byrådssalen på Holte Rådhus, og selv om de kommer fra vidt forskellige hjørner af de lokale foreningsliv, så har de meget til fælles: De gør en kæmpe forskel, takket været et utrætteligt engagement og en smittende energi. Det fremgik tydeligt af de begrundelser, som borgmester Erik Fabrin læste op fra, da Årets Ungdomslederpris, Idrætslederprisen og Kulturlederprisen blev uddelt. Her følger i kort form nogle af begrundelserne for årets priser: Ungdomslederprisen går til Kasper Lang, Det Danske Spejderkorps, Geels Gruppe. Geels Gruppe har aldrig før haft så mange børn og unge, der ønsker at gå til spejder - og aldrig haft så mange gode ledere. Succesen kan i vid udstrækning tilskrives Kasper Lang, der kaldes en "helt fantastisk gruppeleder", der spreder godt humør, videregiver energi og glæde til den øvrige ledergruppe og møder børnene på deres egne præmisser. Idrætslederprisen går til Sven-Erik Lauridsen, Holte IF Volleyball. "Dit engangement er imponerende. Ungdomsarbejde, headcoach for klubbens elitedamehold, aktivt bestyreslesmedlem, ungdomslandsholdstræner og meget mere," sagde Erik Fabrin om prismodtageren, der blev kaldt "et energibundt og et uvurderligt aktiv for Holte IF Volleyball. Kulturlederprisen går til Kirsten Benn, Ny Musik i Birkerød. Kirsten Benn stiftede Ny Musik i 1982 og har i 30 år været en ildsjæl, der har arbejdet med at understøtte og udbrede kendskabet til dansk kompositionsmusik. Foreningen tæller i dag over 100 medlemmer og står bag syv-otte årlige koncerter. "Der er ikke andre kommuner i Danmark, der har en tilsvarende forening - og det gør ikke din bedrift mindre," sagde borgmester Erik Fabrin ved overrækkelsen. Prismodtageren modtog alle en skulptur af årets kunstner i Rudersdal, Joseph Salamon.

Publiceret 02 April 2012 01:04