Arkitekterne Kim Lenschow, Søren Pihlmann og Mikael Stenström skal nu opføre et nyt orangeri i barokhaven på Gl Holtegaard.

Arkitekterne Kim Lenschow, Søren Pihlmann og Mikael Stenström skal nu opføre et nyt orangeri i barokhaven på Gl Holtegaard.

Unge arkitekter skaber nyt orangeri på Gl Holtegaard

De tre unge arkitekter, Kim Lenschow, Søren Pihlmann og Mikael Stenström vandt konkurrencen om at lave den første nye kunstpavillon i barokhaven på Gl Holtegaard

I samarbejde med Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur og Arkitektforeningen inviterede kunsthallen Gl Holtegaard i januar 2015 til en åben konkurrence om en midlertidig pavillon i barokhaven. Der er tale om en udstillingstrilogi, hvor der hvert år i 2015-2017 bliver udskrevet en ny konkurrence om en fri arkitekturopgave, som tilskynder en kunstnerisk arkitektonisk bearbejdning af en midlertidig pavillon til barokhaven.
Nu er vinderen fundet, og det kan de tre unge arkitekter glæde sig over. Det var nemlig deres projekt, der blev udvalgt. Det skriver Gl Holtegaard i en pressemeddelelse.

Nyfortolkning af barokken

Vinderprojektet for 2015 blev valgt på grund af sit suverænt stærke koncept, der kobler barokken til samtiden i en kunstnerisk helhed. Forslaget er en nyfortolkning af et af barokkens mest ikoniske byggerier, kirken San Carlo al Quattro Fontana i Rom, tegnet af arkitekten Francesco Borromini (1599-1667).
Ved hjælp af geometriske grundformer; cirkler og ovaler skabte Borromini et dynamisk kirkerum af stor skønhed. Vinderprojektet til Gl Holtegaards barokhave forener denne klassiske form med vor tids højteknologiske verden, som er fyldt af materialer, der ikke skal være smukke, men blot opfylde et konkret behov. Et eksempel på dette er en teknik kaldet 'shrink wrap', som er plastik, der er udviklet til at omslutte og beskytte bygninger, både, biler eller andre genstande. Forslagets idé er således at 'wrappe' Borrominis kirkerum, og i dette rum danne et levende orangeri med citrusplanter placeret på hængende hylder.
"Vinderforslaget er en original kobling af barokkens historie og formsprog med nutidens industrialiserede materialer. Gl Holtegaards vision er netop at skabe basis for en kunstnerisk dialog, hvor historien og samtiden, det gamle og det nye, beriger hinanden. Arkitekterne bag orangeriet har til fulde indfriet vores drømme for den første pavillon i Gl Holtegaards barokhave," siger Maria Gadegaard, direktør for Gl Holtegaard.
Orangeriet åbner for publikum den 28. maj 2015.
/adk

Publiceret 19 February 2015 11:00

SENESTE TV