Finansminister Claus Hjort Frederiksen og astronau Andreas Mogensen talte i sidste uge om internationalt samarbejde fra hver deres synsvinkel på Hotel Marina i Vedbæk.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen og astronau Andreas Mogensen talte i sidste uge om internationalt samarbejde fra hver deres synsvinkel på Hotel Marina i Vedbæk.

En astronaut og en minister samarbejdede i Vedbæk

Under temaet internationalt samarbejde holdt henholdsvis finansminister Claus Hjort Frederiksen og astronaut Andreas Mogensen foredrag i Vedbæk i sidste uge

Besøg fra det ydre rum var det ikke, men næsten, da den danske astronaut Andreas Mogensen gæstede hotel Marina i Vedbæk torsdag aften.
Det var Venstre Rudersdal og LOF-Skolen der i samarbejde med EAS stod for arrangementet hvor også finansminister Claus Hjort Frederiksen deltog.
Det overordnede tema var internationalt samarbejde, hvor finansministeren fortalte om det faste arbejde mellem EU's finansministre og Andreas Mogensen fortalte om det europæiske rumsamarbejde og om den internationale rumstation, som er et fælles projekt mellem Europa, USA og Rusland. Et samarbejde, der fungerer rigtig godt trods politiske spændinger mellem vesten og Rusland. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Tordenvejr fra oven

Andreas Mogensens fortælling foregik i dialog med forhenværende videnskabsminister Helge Sander, hvor der også blev spurgt ind til de oplevelser og erfaringer astronauten gjorde sig undervejs i forløbet op til sine 10 dage i rummet.
På den internationale rumstation havde Andreas flere opgaver, blandt andet at fotografere tordenvejr fra oven, en opgave der var stillet af DTU i Lyngby. Allerede mens han var i rummet blev der sendt billeder hjem til DTU og her et år efter, er man nu ved at publicere forskningsresultater på baggrund af de observationer Andreas Mogensen foretog.
/adk

Publiceret 05 September 2016 16:00