Formanden for Rudersdal Kulturparaply ser frem til Birkerød Kulturnat, der byder på det mest omfangsrige program hidtil.

Formanden for Rudersdal Kulturparaply ser frem til Birkerød Kulturnat, der byder på det mest omfangsrige program hidtil.

Birkerød Kulturnat vokser sig større og større

Fredag 9. september løber den 19. udgave af Birkerød Kulturnat af stablen, og det sker med mere end 60 gratis kulturoplevelser

Af
Anne Dahl Kristensen

"Birkerød Kulturnat er glanseksemplet på, hvad man kan få ud af at samarbejde på tværs," fortæller formanden for Rudersdal Kulturparaply, Jack Otto Kristensen.
Når der fredag arrangeres Kulturnat i Birkerød for 19. gang, bliver det nemlig med det mest omfattende program nogensinde. Borgerne kan se frem til mere end 60 gratis oplevelser, og der venter noget for enhver smag.
Syv steder i Birkerød kan man opleve musik inden for genrene klassisk, gospel, folk og rock. Og som noget nyt vil man også kunne opleve Vedbæk Garden på Birkerød Kulturnat.
"Vi glæder os over, at Vedbæk Garden er med i år. De er altid en god oplevelse, og det er desuden med til at signalere, at kulturnatten er for hele Rudersdal," siger Jack Otto Kristensen

Kultur i hele byen

Alle aktiviteterne på Birkerød Kulturnat er koordineret af Rudersdal Kulturparaply, der er paraplyorganisation for de kulturelle foreninger i Rudersdal Kommune. Men selve arrangementerne er båret af alle de aktive frivillige. Og igen i år støtter det lokale handelsliv i Birkerød også op om arrangementet i form af aftenåbent frem til kl. 21.
Et af de centrale elementer på aftenen er kunsten, som kan opleves på flere forskellige måder. Lokale kunstnere fremviser deres værker, der er udstillinger rundt i byen, åbne værksteder, foredrag og ikke mindst optræder teatergruppen 'Batida' på Majpladsen kl. 17.20 lige efter selve åbningen af dagen på Irmatorvet.

Håber på godt vejr

Biblioteket, Mantzius og Hovedgaden er tre centrale steder med masser af liv og aktiviteter. Men som noget nyt byder Teglporten også ind med et fuldt program, der bl.a. indeholder folkedans og en vinbondes fortællinger.
Det unge publikum kan se frem til eventet 'Natmusik', men på dagen indvier Ung i Rudersdal også officielt deres nye lokaler ved Mantziusgården.
I hvert fald er der masser af tilbud at vælge imellem, og arrangørerne håber på en god dag.
"Sidste år havde vi en pragtfuld kulturnat, hvor der også var mange børn og unge. I år har vi endnu flere ting på programmet, så vi håber bare på godt vejr. Og vi er glade for, at butikkerne spiller med i igen i år, så bymidten kan summe af liv," konstaterer Jack Otto Kristensen.

Publiceret 08 September 2016 11:30