Danser for en god sag

Dansekompagniet 'You Turn' danser fordi de elsker det og for en god sag

Af
Thomas Schiermacher

Dans med et formål Det summer af liv i lokalerne, hvor You Turn holder til i Holte på danseskolen BeatJump. Jeg er kommet for at fotografere dansere og tale med idékvinden bag dansekompagniet Sofie Østergaard, som alle danske bør kender fra DR Ultra, hvor hun er vært.
Men Sofie er også uddannet danser og pasioneret omkring det hun laver. Om det er tv, dans eller frivilligt socialt arbejde.
"Jeg har i nogle år være børnerettighedsambassadør for UNICEF og der har jeg set, hvor stor forskel man kan gøre med en lille indsats. Og på et tidspunkt fik jeg idéen om at lave You Turn, hvor de unge kan lave det de holder af og samtidig være med til at gøre en kæmpe forskel for verdens børn," siger Sofie Østergaard.

Overskuddet gør til UNICEF

You Turns forsestilling i år er inspireret af H.C. Andersens “Den Standhaftige Tinsoldat”
Forestillingen er en blanding af forskellige dansestilarter med hiphop som hovedstilart og de omtrent tyve dansere har øvet i månedsvis for at blive klar til forestilingerne i Dansekapellet i Københavns nordvest-kvarter.
Der er flere optrædener hver dag mens forestillingen kører i dagene d. 28.-29.-30. oktober. Se Dansekapellets hjemmeside for flere informationer. Alt overskud fra billetsalget går til UNICEFS arbejde.


Publiceret 24 October 2016 14:00

SENESTE TV