Prinsesse Marie åbner konference på BG

Onsdag den 22. februar starter den store internationale FN-konference for gymnasieelever, BIGMUN, på Birkerød Gymnasium

Af
Thomas Schiermacher

Onsdag den 22. februar starter den store internationale FN-konference for gymnasieelever, BIGMUN, på Birkerød Gymnasium.

Til åbningsceremonien holdes åbningstalen i år af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. H.K.H Prinsesse Marie er blandt andet protektor for den danske afdeling af FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, UNESCO og for AIDSfondet. Emner, der alle er på dagsordenen under den fire dage lange konference.
Derudover holder tidligere klima- og energiminister og nuværende medlem af Folketinget for Radikale Venstre, Martin Lidegaard, tale ved åbningen.

Simuleret verdenspolitik

BIGMUN er en simuleret FN-konference, hvor gymnasieelever fra hele verden deltager som delegerede, der diskuterer politiske spørgsmål på højeste niveau. BIGMUN er blevet den største af sin slags i hele Skandinavien med tæt på 400 delegerede og frivillige og blandt emnerne er hungersnød, terrorbekæmpelse, kvinderettigheder og flygtningekrisen.
Åbningsceremonien finder den sted fra onsdag den 22. februar kl. 16 på Birkerød Gymnasium, Søndervangen 56, 3460 Birkerød.
Om BIGMUN:
Hvert år bliver der afholdt en stor international konference på BG - Birkerød Gymnasium Model United Nations. Også kaldet BIGMUN. Gennem simulerede FN konferencer har elever, med interesse for international politik, mulighed for at debattere et bredt udvalg af aktuelle internationale emner. De forskellige debatter følger samme protokoller og procedurer som det rigtige FN, hvilket betyder at konferencedeltagere får en dybere forståelse af det internationale politiske miljø. Men det er også et godt grundlag for at knytte venskaber på tværs af skoler og lande ved hjælp af kulturel og akademisk berigelse. Eleverne kan se frem til at have debatter af høj kvalitet og engagerede delegerede.

Publiceret 16 February 2017 11:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV