Ugens Buket:

'Skovfitness-dronningen' overrasket i den dalende sne

Intet mindre end tre forskellige indstillinger af Skovfitnesstræner Jeanette Debb tikkede ind i redaktionens mail, så vi tog på uanmeldt blomsterbesøg til skovfitnesstræning i Skodsborg

Af
Af Julie Bülow

'Jeanett er vores skovfitness-dronning', 'Jeanett er altid positiv og i godt humør', 'Vi er nærmest blevet afhængige af den sunde skovtræning med hende', begrundelserne var mange, men fælles for alle tre indstillinger var Jeanett Debbs glade væsen og motiverende arbejde.
Det er onsdag formiddag og sneen drysser unådigt over parkeringspladsen ved Skodsborg Station. Avisens udsendte står og spejder efter de ukuelige skovfitness-typer, der ugentligt - nogle endda flere gange om ugen - mødes her ved skovstien. I dag har 7 deltagere ud af holdets 12 tilmeldte trodset vejret og er mødt op.

Overrasket i sneen

De indviede i sender mig et par hemmelige blikke, og vi aftaler, at jeg bare skal stå klar med buketten bag bilen, som er parkeret lige foran fitnessholdets vanlige opvarmningsplads.
Jeanett Debb dukker op lidt efter, holdet er samlet, og så begiver de sig i gang med at slæbe lange trækæppe frem til stien. De stiller sig an, og mens sneen falder og lægger sig over deres huer, løfter de hastigt kæppene i takt.
Før Jeanett når at ane uråd, er en af holdets friske kvinder løbet om bag den parkerede bil for at gribe den store buket tulipaner. Og mens vi kommer tættere på, stopper hun langsomt op. Hun ser forvirret og lidt ængstelig ud, indtil hun får forklaret, hvad det hele går ud på. Og så sætter saltvandet sig i øjenkrogene.

Jeanett har altid en lille skovbundssmoothie med til holdet. Den laver hun af årstidernes spiselige planter fra skoven. Foto: Julie Bülow.

Jeanett har altid en lille skovbundssmoothie med til holdet. Den laver hun af årstidernes spiselige planter fra skoven. Foto: Julie Bülow.

Det startede med en skade

Jeanett Debb underviser flere hold i skovfitness om ugen. Det startede for godt to år siden, fordi hun selv havde haft glæde af at træne i skoven efter en diskusprolaps.
'Det må der være andre, der også kunne have glæde af,' tænkte hun, og nu har hun hold fire dage om ugen. Nogle ved Bøllemosevej i Skodsborg. Andre ved Peter Liebsts Hus i Dyrehaven. Holdene er ganske forskellige og henvender sig derfor til forskellige deltagere. Nogle til nybagte mødre, andre til garvede skovtrænere.
Da Jeanett er kommet sig oven på overraskelsen inviterer hun på skovbuns-shots, for at fejre anledningen. Normalt får holdet altid et grønt smootie-shot, lavet af skovens vækst, når træningen er forbi. Men i dag bliver de forkælet med en slurk før de går igang.
Da vi har skålet og bundet den sunde blanding løfter holdet deres kæppe igen, og avisens udsendte slæber sig med blåfrosne tæer tilbage til sin varme bil.
Kender du også én der fortjener en buket fra Bondebyens Blomster? Så send din indstilling til os på redaktion@rudersdalavis.dk.

Publiceret 16 February 2017 12:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV