Lokale app-iværksættere med god idé

Iværksættere med rødder i Holte vil gøre verdens 2.6 milliarder smartphone-brugere til freelancefotografer

Af
Thomas Schiermacher

En gruppe af iværksættere med rødder i Holte har netop fået en stor kapitalindsprøjtning til deres projekt, BYRD.
BYRD er en app under udvikling, der skal give medier og andre med brig for billeder og videoer mulighed for at købe dem via en app af fotografer og VJ's.
Det er ikke længere forbeholdt professionelle at kalde sig fotografer. Alle render rundt med et kamera ved hånden hele tiden. Og det vil folkene bag det nye danske startup-eventyr, Byrd, gøre til en god forretning
Konceptet er ret enkelt. Få sendt opgaver fra nyhedsmedier direkte til din smartphone. Så kan du tage billeder eller videoer, der passer til opgaven, og tjene penge på det der bliver brugt. Og selv om du ikke har en konkret opgave kan du også uploade dine billeder og videoer. Forretningsmodellen er så, at fotografen får den store bid og pengene og BYRD tager en mindre del for rollen som distributør og formidler.
Bag Byrd står tidligere journalist på TV Avisen, Mikkel Westphal Stephensen, hans bror, Morten Westphal Stephensen, der har en baggrund som projektleder iJP/Politikens Hus, og ChristianThiesen, tidligere digital udvikler fra Københavns Lufthavne.
”Smartphones er blevet så avancerede og kvaliteten af kameraerne er så imponerende, at det her giver mening. Samtidig er vi altid tilkoblet og forbundet, lige meget hvor vi er i verden,” siger Mikkel Westphal Stephensen, der er en af Byrds tre stiftere. Han har, ligesom de øvrige stiftere rødder og familie i Holte. Mikkel er dog rykket til København, men Anders Thorgaard, Niels Thiesen og Mads Holst, der har investeret i BYRD bor alle i Rudersdal og både Mikkel og Morten Westphal Steffensen tager stadig 'hjem' til familien i Holte.
Lige nu testes Byrd af både fotografer og journalister og ventes i app store i løbet af foråret.
Men hvordan kan aftagerne være sikre på, at de foto og videoer de henter og betaler for er ægte? Et stort spørgsmål i disse tider, hvor ”fake news” er noget alle taler om.
”Det er noget, vi tænker meget på og tager meget alvorligt. Vi arbejder med øjeblikkelig verificering. Det betyder, at når vores fotografer tager et billede eller optager en video fra vores app, så kan den enkelte journalist vide sig sikker på, hvor og hvornår indholdet er fra. Vi vil hjælpe journalister med at bekæmpe fake news, siger Mikkel Westphal Stephensen.
Byrd har fået kapitalindsprøjtning af to omgange. Senest er det direktøren for og medejeren af De Forenede Dampvaskerier, Anders Thorgaard, der har set lyset i projektet og har skudt et millionbeløb i virksomheden. Han fungerer fremover også som bestyrelsesformand.
”Jeg tror helhjertet på, at Byrd bringer noget til bordet, som mangler og det er samtidig en god forretning,” siger bestyrelsesformand Anders Thorgaard.
Foruden Anders Thorgaard har Trustpilots medstifter, Niels Thiesen og Green Squares ejer, Mads Holst også skudt penge ind.

Publiceret 13 March 2017 11:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV