Bæredygtige børn og unge på borgen

Rudersdal Kommunes 13.000 børn og unge uddannes til at leve bæredygtigt

Rudersdals skoleelever skal ud af bilerne og i stedet stå, gå og løbe på egne ben. Det er godt for både dem selv og for Jordens klima. Det bliver et af de nye fokuspunkter for at uddanne kommunens børn og unge til at kunne deltage aktivt i at skabe og fastholde et bæredygtigt samfund.
Siden skolebørnene for snart fem år siden blev involveret i at spare energi på skolerne, har skolerne opnået 30% mindre energiforbrug om året og en besparelse på mere end fem millioner kroner om året.
Den gode, grønne erfaring kunne Rudersdal Kommune fortælle om ved en konference på Christiansborg torsdag, hvor Rudersdal sammen med ni andre kommuner præsenterede resultaterne af projekt Grøn Generation, som har til formål at bidrage til udvikling af et bæredygtigt samfund via uddannelse.
Ifølge udviklingskonsulent og projektleder Anette Schjødt Thorsen er endnu et bæredygtigt projekt på skolerne på vej, nemlig at bygge skolehaver, så man kan følge årets gang og dyrke lokale afgrøder.
Trørød Skole byggede kassehaver for to år siden, Høsterkøb Skole har lige plantet en æblelund, hvor de har plantet en masse af de gamle æblesorter, og Bistrup Skoles SFO arbejder også med kassehaver. gs

null

Publiceret 15 March 2017 09:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV