“Politikerne tramper på børnenes behov”

Kort inden onsdagens kommunalbestyrelsesmødet samledes samledes børn og voksne fra paradiskvarteret i Øverød ved rådhuset. De er utilfredese med kommunens planer om at bygge friplejehjem på ’De Røde Baner’ ved Skovlyskolen.

Af
Julie Bülow

Forældre og børn mødtes onsdag den 31. maj foran Ruderdal Rådhus i Holte. Børnene fræsede rundt på parkeringspladsen og store bannere spurgte retorisk: “hvor skal vi lege?”
Kommunens plan om at sælge et stykke grund bag ved Skovlyskolen i Øverød har fået naboer og forældre til skolens børn op på barrikaderne. Foran rådhuset stod i alt 27 børn og voksne og gjorde sig bemærkede. Nogle sjippede, nogle blæste sæbebobler og andre løb på løbehul på parkeringspladsen.
“Vi er utilfredse med, at man bygger plejehjem på skolens røde baner. Vi er kede af at komme af med den eneste legeplads børnene har i området. Samtidig kommer der tung trafik på vejene og det går ud over vores børns sikkerhed. Jeg tør ikke lade min søn cykle alene i skole,” sagde beboer Christina Kirkwall.
Men det handler ikke kun om at børnene skal kunne gå trygt i skole for de vrede forældre, der sammen har skabt facebookgruppen: “Rudersdal Kommune fravælger børnenes behov”, hvor der lige nu er 195 medlemmer. En af dem er formand for SFO/SFK-forældrerådet på Skovlyskolen, Sabine Christensen, som også var mødt op foran rådhuset.
“Udover sikkerhed, så begrænser det også børnenes muligheder for at røre sig i skoletiden, noget som ellers er en del af skemaet. Skolen er også sammenlagt med specialskolen egebæk, og der er nogle sårbare børn, der har brug for ro. Begynder man at bygge, vil det være meget problematisk for de børn,”
Forældre og børn stimlede til godt en time før kommunalbestyrelsesmødet klokken 17, og da viserne nærmede sig, dukkede flere og flere bestyrelsesmedlemmer op. En af dem var Erik Gissel Jensen (DF), der blev standset af forældrene og måtte svare for sig i sagen inden han fik lov at gå ind.
En medprotesterende far tilføjede: “Det blæser for meget til at hejse bannerne ude foran døren, så vi har lagt dem inde i hallen. Det er ganske sigende, at de må træde på bannerne for at komme ind, for vi føler, at politikerne tramper på børnenes behov i den her sag,”
Og selv om sagen ikke var på dagsordenen på dagens møde Den skal først behandles i kommunalbestyrelsen den 21. juni, så gik hele banden op på tilskuerpladserne da mødet indfandt sig, og spørgetiden forud for mødet satte i gang.
Dog ikke denne dag. Mikrofonen gik på tur og spørgetiden trak ud i over en halv time, hvorefter bestyrelsesmødet satte i gang.

Publiceret 06 June 2017 18:00