Der skal politisk fokus på hashhandlen i Hovedgaden

Slagsmålet i Politiparken i Birkerød forleden torsdag nat endte med at udvikle sig til en skudepisode. Erik Mollerup vil have at politiet taget borgernes henvendelser alvorligt og lover at tage sagen op politisk

Af
Thomas Schiermacher

”Selvfølgelig giver det anledning til at vi handler politisk.”
Det siger Erik Mollerup, fungerende borgmester, oven på sidste uges skyderi og slagsmål i Politiparken i Birkerød, hvor tre måtte køres væk i ambulancer.
”Det er jo grundlæggende en politisag og ikke kommunens sag. Men, når det er sagt er der to ting vi kan gøre,” siger Erik Mollerup.
I gågaden i Birkerød har det længe været en offentlig hemmelighed, at der blev solgt hash fra flere steder. De rygter har man også hørt på rådhuset i Holte og emnet er også blevet luftet på de møder som Rudersdal Kommune og Nordsjællands Politi jævnligt holder.
”Den ene ting, der kan gøres er selvfølgelig, at Politiet skal reagere på de henvendelser der kommer fra borgerne. Vi har adresseret denne bekymring over for politiet og jeg vil selvfølgelige med baggrund i det jeg hører nu, tage det med videre og indskærpe over for politiet, at vi forventer, at de skal tager borgernes henvendelser om den slags ting alvorligt. Vi vil tage en kontant og præcis dialog om, at der ikke bliver reageret på de henvendelser borgerne kommer med,” siger Erik Mollerup.
”Vi kan jo ikke have en tillidskrise mellem borgere og politi. Det vil jeg adresse i vores møder med politidirektør Jens-Christian Bülow”.
Erik Mollerup lover, at der kommer til at ske noget. Rudersdal Kommune vil derfor tage initiativ til, at ejendomsejerne i gågaden sammen finder ud af måder at dæmme op for ulovligheder. Hvilke konkrete tiltag, der kan blive tale om vil Erik Mollerup ikke sige. Det er for tidligt, men han mener, at noget må gøres og at involvering af de førnævnte parter er metoden.
”Det, vi kan gøre, når vi har fået politiets orientering om sagen er, at invitere ejendomssejerne i hovedgaden som også er kommunen, til en dialog med SSP, Nordsjællands Politi til en god snak om, hvad man kan gøre for at gøre det mindre attraktivt at sælge det de sælger,” siger han.
”Om det er belysning eller videoovervågning eller noget andet - det ved jeg ikke noget om. Det må vi have eksperter på det område til at sige. Men, der kommer initiativer, som skal dæmme op for det her. Nu starter vi med at mødes og så evaluerer vi løbende,” siger den vikariende borgmester.

Appellerer til samvittighed

Hvorvidt ejerne af ejendommene i gågaden er indstillet på, at deltage i arbejdet vides ikke. Men Erik Mollerup håber, at deres samvittighed byder dem at samarbejde.
”Vi kan ikke pålægge ejendomsejerne noget, men jeg kan ikke forestille mig, at der er nogle af dem, der vil lægge hus til noget som det her,” siger han.

Publiceret 14 June 2017 09:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV