Traktørdag i Grevemosehus

En gammel tradition genoplives når støtteforeningen Grevemosehus’ Venner atter slår dørene op til ”Traktørdag” søndag d. 18. juni kl. 14-16 i Grevemosehus.

I skoven Der er denne dag åbent for alle, der har lyst til at se det historisk indrettede skovløbersted og høre om Grevemosehus' historie som skovløberbolig gennem ca. 150 år.
Udenfor i haven kan man bænke sig ved de opstillede borde og få serveret en kop kaffe m. kage – præcis som skovgæster kunne det for ca. 100 år siden, hvis de kom forbi Grevemosehus. ”Dengang var kaffeservering til forbipasserende skovgæster en måde for skovløberkonen at tjene et par ekstra kroner til den daglige husholdning”, fortæller natur- og kulturvejleder Anne Mette Abildtrup Hansen.
Som noget nyt, vil Birkerød Folkedanserforening i år komme og bidrage med spillemandsmusik, og der vil også være mulighed for at store og små kan få sig en svingom i haven under kyndig vejledning af Folkedanserforeningens formand.
Og for børn og barnlige sjæle vil der være stylter, tøndebånd og andre gamle lege i haven til fri leg.
Grevemosehus hører under Naturskolerne i Rude skov og Raadvad og bruges i hverdagene til natur- og kulturhistoriske forløb og aktiviteter for skoleklasser og daginstitutioner. /tsj


Fakta:
Sted: Grevemosehus, Biskop Svanes vej 48, 3460 Birkerød
Tid: Søndag d. 18.juni kl. 14-16
Pris: Gratis – man møder bare op!
Arrangører: Støtteforeningen Grevemosehus" Venner
Læs mere om Grevemosehus på www.grevemosehus.dk

Publiceret 15 June 2017 23:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV