DTU Fødevareinstitut efterlyser deltagere

En ny undersøgelse, KOMET, skal forbedre den måde, hvorpå data indsamles i de nationale undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner. Deltagerne får målt deres krops energiforbrug, fedtprocent, muskelmasse og aktivitetsniveau

Med jævne mellemrum gennemfører Afd. for Risikovurdering og Ernæring på DTU Fødevareinstituttet nationale undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner. Data bruges til at styrke fødevaresikkerheden og til at udarbejde initiativer til at forbedre danskernes kost. Instituttet arbejder løbende på at udvikle og forbedre metoderne til at registrere kosten. Målet er at finde og bruge den bedste metode og som et led i det arbejde, skal forskere nu undersøge, hvilken af to metoder der er bedst til at registrere, hvad danskerne spiser og drikker. Forskerne har brug for 120 deltagere til undersøgelsen, som starter i september. Deltagelse vil foregå efter først til mølle-princippet.

Hvad kræver det af dig?

Du skal møde op på DTU Fødevareinstituttet i Lyngby 3 gange (½-1½ times varighed pr gang) og foretage målinger derhjemme i en periode på fire uger fra starten af september. På sidste besøg får du taget en lille blodprøve (ca. 15 ml).
Målinger hjemme betyder: to telefoninterviews om din kost, 11 urinopsamlinger (spoturin a 30 ml), 7-dages kostregistrering på nettet og 7-dages brug af skridttæller.
Projektet starter i uge 36 og 37, dvs. fra 4. september.
Har du lyst til at medvirke og kan du svare ja til alle punkterne, så tilmeld dig på kortlink.dk/qmck.
Hvis du har spørgsmål så mail til komet@food.dtu.dk eller ring på på tlf. 93518872. Efter din tilmelding vil du blive ringet op få stillet nogle yderligere spørgsmål, og du vil få mulighed for at høre mere om undersøgelsen.


Du kan deltage hvis du:
- Er mellem 18 og 60 år gammel
- Har adgang til computer eller tablet med internetforbindelse
- Taler dansk
- Er vægtstabil (dvs. du er ikke i gang med et vægttab)
- Ikke lider af en kronisk sygdom, som du tager medicin imod, f.eks. diabetes, blødersygdom, hjerteproblemer, nyresvigt eller kroniske tarmlidelser
- Ikke tager medicin, der kan påvirke din appetit eller væskebalance
- Ikke er gravid eller ammende
- Ikke er uddannet inden for ernæring


Du får:
- Målt din krops daglige energiforbrug med den mest præcise metode der findes, dvs. dobbeltmærket vand1
- Målt din kropssammensætning (fedtprocent, muskelmasse m.m.)
- Målt din højde, vægt, taljeomkreds og blodtryk
- Målt dit normale aktivitetsniveau med en forskningsegnet skridttæller, som du må beholde bagefter.
- Et skattepligtigt gavekort til en værdi af 300 kr.

Publiceret 11 July 2017 08:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Rudersdal Avis
SENESTE TV