Flot medaljehøst af søllerødsvømmer

Der var fire medaljer til Søllerød Svømmeklubs Christoffer Andersen ved de nordiske mesterskaber på Færøerne

Af
Thomas Schiermacher

For 14 dage siden bøjede Christoffer Andersens hovedet tre gange for at modtage guldmedaljer ved de danske årgangsmesterskaber. I weekenden gentog han bevægelsen fire gange i de fem løb han svømmede, da nordens hurtigste junior svømmere skulle findes ved de nordiske mesterskaber. Tre guldmedaljer og en enkelt af sølv blev det til. Guld vandt han på 200 meter fri og på de to stafetter 4 x 200 meter fri og 4 x 100 meter fri sammen med de andre danskere. Sølvet vandt han på 400 meter fri.
Det var Christoffers første nordiske mesterskab og især medaljen på 4 x 100 meter kom som lidt af en overraskelse.
”Jeg kunne se på tiderne, at jeg havde en chance på de andre distancer, men jeg havde ikke regnet med at blive udtaget til de 4 x 100. Heldigvis svømmede jeg så godt i mit individuelle 100 meter løb, at jeg kom med. Holdkapperne (stafetterne) var det sjoveste. Vi danskere var ret suveræne og stemningen var rigtig god”, siger Christoffer.
Også træneren var tilfreds
”Det var en rigtig god konkurrence, og en rigtig god måde at slutte sæsonen på. Generelt svømmede svømmerne ikke helt op til deres bedste, men Christoffer svømmede næsten op til sine hurtigste tider i sine løb på nær 400 meter fri, hvor han ikke helt levede op til sine egne forventninger”, fortæller cheftræner Ricardo Blanco.
De knap så hurtige tider kunne måske skyldes, at de nordiske mesterskaber blev afviklet på Færøerne, og at rejsen dertil havde været ret besværlig. Først fly til Torshavn, dernæst bus i en halv time og så færge i to timer til den ø stævnet skulle afholdes på.
”Det var en smukt landskab og en smuk gammel landsby vi boede i, og poolen var rigtig god, men det var meget besværligt, at komme der til, og det var meget isoleret” fortæller spanske Ricardo Blanco, der også klagede sig lidt over vinden og regnen på de små øer.
Christoffer Andersen har længe været en talentfuld svømmer, men DM-guldet og medaljerne til nordiske mesterskaber er det hidtidige højdepunkt for ham, og et resultat af en meget dedikeret indsats.
”Jeg træner hårdt, og jeg går fokuseret ind til hver eneste træning, og jeg synes træningen giver mig meget. Man kan mærke at Ricardo har tænkt over de enkelte træningspas og lagt dem ind i en større plan”, siger Christoffer, der ikke kun er seriøs omkring sin træning, men også sin livsstil i det hele taget.
”Jeg går i seng hver dag klokken halv ti, jeg har ikke spist slik i 9 måneder, og jeg får mine forældre til at lave flere grøntsager til mig”, fortæller han.
Christoffer Andersen bliver juniorsvømmer næste år. Det betyder, at konkurrencen fra de andre svømmere bliver hårdere, men også, at han kan kvalificere til de Europæiske Mesterskaber.
”Det er ikke sikkert det lykkes til næste år, men jeg håber meget på det året efter. Det er mit store mål”, siger Christoffer Andersen.

Publiceret 14 July 2017 14:15

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Rudersdal Avis
SENESTE TV