Chr. Hansen får pris for indsats mod madspild

Virksomheden med hovedsæde i Rudersdal Kommune er ’Årets grønne profil’ for en målrettet indsats mod madspild

Af
Thomas Schiermacher

Den verdensomspændende virksomhed med hovedsæde i Rudersdal Kommune Chr. Hansen har vundet kommunens erhvervspris for første halvår af 2017 i kategorien 'Årets grønne profil'.
Prisen blev overrakt ved et arrangement i virksomhedens kantine onsdag d. 28. juni og Chri. Hansen får prisen får det store folkus virksomheden har sat på madspild - især i kantinen. Der er Jette Damgaard kantineleder og hun står sammen med de øvrige ni i køkkenet for den daglige bespisning af 600 ansatte. Og s娨 er der lige to kantiner i andre byer, så det i alt når op på 1.000.
Jette Damgaard og køkkenpersonalet fik sammen med pruduktudviklingsgruppen og produktgruppen mange lovord med på vejen fra Borgmester jens Ive, der overrakte messingplaketten, der er det synlige bevis på prisen og lovede at eftersende de kolde kontanter.
“Med prisen følger en check på 10.000 kr. til et personalearrangement. Den har jeg altså ikke med i dag, men jeg lover de bliver overført til jeres konto,” sagde borgmesteren, der sikkert holder ord.

Alle lag af virksomheden

Chr. Hansen har udviklet naturlige bakterier, der forlænger en yoghurts levetid med minimum syv dage og dermed begrænser madspild. Samtidig er der konstant fokus på kampen mod madspild ved en årlig madspildsuge, der på sigt skal rulles ud globalt i koncernen.
Netop madspild talte Jette Damgaard også om, da hun takkede for prisen.
“Vi har et motto. tag hvad du har lyst til, men spis det du tager. Det er vigtigt at have fokus på madspild, for det har stor effekt både på miljø og økonomi,” sagde hun.
Chr. Hansens samling af bakterier tæller i dag mere end 20.000 forskellige bakteriestammer med stort potentiale til at løse konkrete udfordringer i samfundet.
Erhvervsprisen blev overrakt ved et arrangement på virksomheden i Hørsholm 28. juni og består af en indgraveret messingplade, 10.000 kr. til et personalearrangement og et digitalt logo, som virksomheden kan bruge i sin markedsføring. I år uddeles erhvervsprisen to gange.

Borgmester Jens Ive holdt tale med masser af roser til virksomheden Chr.Hansen.Her viser han det synlige bevis på erhvervspisen frem.Winnie Højvang Bügel, General Council & CVP tog imod prisen påvirksomhedens vegneFoto:Thomas Schiermacher

Borgmester Jens Ive holdt tale med masser af roser til virksomheden Chr.Hansen.Her viser han det synlige bevis på erhvervspisen frem.Winnie Højvang Bügel, General Council & CVP tog imod prisen påvirksomhedens vegneFoto:Thomas Schiermacher

Publiceret 15 July 2017 09:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV