Sigma Swim reddet i land

Af
Thomas Schiermacher

Sigma Swim Birkerød er kommunens største forening med mere end 2.000 medlemmer og over 60 ansatte. Klubben har høstet medaljer i både ind- og udland i samarbejde med naboklubben Sigma Swim Allerød. Et samarbejde der har stået på i 19 år.
Nu er samarbejdet reddet på målstregen.
“Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at startfællesskabet mellem Sigma Swim Allerød og Sigma Swim Birkerød fortsætter i et nyt format. Begge klubber er efter megen dialog blandt både bestyrelser og svømmere blevet enige om det stærke svømmefællesskab naturligvis skal fortsætte til glæde og gavn for alle,”
De to bestyrelser vil i de kommende uger sammen arbejde på at finde den præcise form for det nye Sigma Swim startfællesskab. Omdrejningspunktet for samarbejdet vil frem for alt være den sportslige satsning inden for senior-, junior- og årgangssvømning.
Visionen med startfællesskabet har altid været, at skabe de bedste rammer for elitesvømning på tværs af klubberne ud fra de vilkår og betingelser hver klub rummer - det vil fortsat være i fokus.
Men der er kommet problemer i relationen mellem de to klubber. Så alvorligt, at begge klubber har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. Den indkaldelse er kommet efter, at Birkerød-afdelingen besluttede, at afbryde samarbejdet og svømme solo.
Forud for den nye aftale om at fortsætte startfælleskabet er gået en periode med uenigheder mellem klubberne.
“Ballade ved jeg ikke om man kan sige der er, men det er besluttet at klubberne går hver til sit. Det er ikke sikkert at med-lemmerne er med på den, derfor er der de ekstraordinære generalforsamlinger.” Det fortæller Mia Hyldahl, der er klubchef i Sigma Swim Birkerød. Hun fortæller at det primært er i Allerød, der var tvivl om, at opsplitningen er en god ide. Birkerød-afdelingen er afklaret og her har bestyrelsen mandat afbryde samarbejdet. Bruddet kommer efter en lang periode med forskellige meninger om klubbens drift.
“Det er længere tids uenighed, der er årsag til beslutningen. Det har været svært at blive enige om en del springende punkter og det er gået ud over udviklingen og miljøet, at der ikke har været enighed,” siger hun. Hvilke konkrete ting, der fik Birkerød til at trække stikket er svært for Mia Hyldahl at sige.
“Rigtig meget har været debateret og diskuteret,
Det har kostet mange ressourcer i den frivillige bestyrelse og jeg tror det er sundt lige at trække vejret og finde ud af hvad den bedste løsning er fremadrettet for elitearbejdet, hvad enten det er fælles med Allerød eller alene,” siger hun.
Men selv om det altså så sort ud, da vi talte med Mia Hyldahl for et stykke tid siden, så har klubberne altså arbejdet hårdt fopr at finde en løsning. Og det er de lykkedes med.

Publiceret 16 July 2017 14:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV