Kajaktalenter fra Holte fik flotte placeringer ved VM

Holte Roklub bidragede med tre skarpe taleter, da VM i kajak blev afholdt i Rumænien den sidste weekend i juli

Ved Junior verdensmesterskaberne i Kajak som blev afholdt i Rumænien d. 27-30 Juli var der udtaget 3 unge kajak roere fra Holte Roklub.
Simon Schuldt-Jensen, Victor Aasmul og Josefine Balslev-Erichsen fra Holte Roklub sejlede i flere forskellige distancer og bådtyper ved VM og de roede i mål med imponerende resultater.
Alle bådtyper og distancer Holte roerne var udtaget til er olympiske dicipliner og dermed satsningområder for Dansk Kano og Kajakforbund.
Verdensmesterskabet afvikles over 4 dage – fra torsdag til søndag - hvor de første to dage overvejende bruges til indledende heat og lørdag-søndag til finaler.
Det lykkedes gennem de indledende heat og semifinaler både firekajakken med blandt andre Simon Schuldt-Jensen og Victor Aasmul fra Holte, samt toer-kajakken med Simon schuldt-Jensen at kvalificere sig til A-finalerne og dermed sikre sig en plads blandt de 9 bedste både i verden, som lørdag og søndag skulle gøre op om medaljerne.
Firer-kajakken på pige siden med blandt andre Josefine Balslev-Erichsen kvalificerede sig til B-Finalen og dermed til at kæmpe om placeringerne fra 10-18.
I drengenes A-finale i firer-kajak over 500m lykkedes det for mandskabet at vinde bronze i tiden 1 minut 23,5 sekunder efter et opgør med Tyskland og Polen som besatte de to første pladser. Alle tre både kom i mål indenfor 1 sekund hvilket vidner om et særdeles snævert opgør som blev afgjort på de helt små marginaler.
Den danske båd kom godt fra start men lå halvvejs i løbet på 6. pladsen. På løbets sidste halvdel satte drengene i en formidabel slutspurt og roede sig op på 3. pladsen foran Ungarn. Bronze medaljen var dermed en realitet.
Den danske båd har tidligere i år vundet sølv ved Europamesterrskaberne også på den olympiske 500m distance og har med resultatet til VM vist at båden naturligt hører hjemme i den absolutte verdenselite. Det bliver spændende at følge drengene frem mod OL 2020.
Simon Schuldt-Jensen og makkeren Rasmus Alsbæk fra Maribo sluttede på 6. pladsen i A-finalen for toer-kajak over 1000m efter et løb præget af vanskelige vindforhold som betød en betydelig banefordel for banerne 7-9 hvor Simon og Rasmus desværre lå på bane 2. Simon og Rasmus har tidligere på året vundet bronze på samme distance ved Europamesterskaberne og var naturligt nok skuffede over resultatet, selvom en 6. plads til VM må anses for et særdeles respektabelt resultat.
Pigernes firer-kajak over 500m roede en 3.plads hjem i B-finalen og sluttede dermed på en samlet 12. plads til VM.
Næste store opgave for Simon, Victor og Josefine er de Nordiske mesterskaber som i august afvilkes i Silkeborg, hvor også ungdomsroeren Jacob Fogh-Iversen fra Holte Roklub er udtaget til at repræsentere Danmark. Endelig sluttes sæsonen af med Danmarks mesterskaberne på Bagsværd sø i starten af september.

Afgørelsen skulle findes på små sekunder ved målstregen. Pressefoto

Afgørelsen skulle findes på små sekunder ved målstregen. Pressefoto

Publiceret 07 August 2017 12:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV