Nyt partnerskab vil skabe et røgfrit Danmark i 2030

Rudersdal Kommune opfordres til at bakke op om initiativet ’Røgfri Fremtid’

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden er gået sammen om at danne partnerskabet 'Røgfri Fremtid', med det formål, at man i 2030 ser de første røgfri generationer. Og alle opfordres til at bakke op.
“Vi er imod et generelt rygeforbud, men vi ønker en ny norm, hvor tobak ikke står synligt fremme på butikshylderne og ikke er attraktivt eller lettilgængeligt for børn og unge,” udtaler formand i Rudersdal Sri Sai Das i en pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse.

Røgfri generationer

“Vi inviterer alle – Rudersdal Kommune, virksomheder, organisationer, idrætsforeninger, sportsklubber, skoler og gymnasier - til at bakke op om Røgfri Fremtids vision og målsætning. Hver for sig kan de på deres egen måde bidrage til at vi når målet, så vi senest i 2030 ser de første røgfri generationer vokse op i Rudersdal,” fortsætter Sri Sai Das.
'Røgfri Fremtid' er en del af en international bevægelse forankret i Verdenssundhedsorganisatonens (WHO) rammekonvention om tobak.
180 lande har indtil videre skrevet under på konventionen og forpligtet sig til at beskytte deres børn og unge mod tobak. 'Røgfri Fremtid' henter inspiration hos de lande, som har formuleret konkrete mål for, hvornår de vil være røgfri.jesl

Publiceret 08 August 2017 21:00

SENESTE TV