Stor succes med vagtværn i Søllerød

Henrik Schnipper var frustreret over politiet og gentagne indbrud i Søllerød, hvor han bor. Han stemte dørklokker og fik naboerne med i en ordning med private vagter. Det har han ikke fortrudt

Af
Thomas Schiermacher

”Status på det er, at vi er omkring 100 tilmeldte i området. Nu kører der vagter både dag og nat,” siger Henrik Schnipper, der første gang vi talte med ham, var tydeligt frustreret over Nordsjællands Politis indsats i forbindelse med et indbrud i hans og hustruens villa i Søllerød. Her brød tyvene ind, mens børnene var ved at blive lagt i seng og oplevelsen skræmte den lille familie.
Henrik Schnipper henvendte sig til politiet, men de kom ikke. Ikke engang selv om han senere på aftenen kunne se indbrudstyvene var vendt tilbage.De stod ude på vejen og kiggede ind. Det fik ham op af stolen og ud og stemme dørklokker for at få naboerne med i en ordning, hvor Securitas nu patruljerer i området.
”De kører både dag og nat nu,” fortæller han.

Det virker

Siden ordningen trådte i kraft i begyndelsen af 2017 har der, så vidt Henrik Schnipper ved, ikke været indbrud i området.
”Det, der er sket er at der de sidste mange måneder er, at der så vidt jeg ved kun har været tyverier fra biler. Det er slemt nok. Men det positive er, at jeg ikke har hørt om indbrud eller røverier overhovedet. Så det har helt sikkert haft en effekt,” siger han.

Præventiv skiltning

Som et nyt initiativ skal der sættes skilte op, der hvor Securitas holder øje med husene. Men det er ikke sådan lige.
”Vi får sat et skilt op snart her på Lyngdalen, hvor der står at der kører vagtpatrulje. Det er godkendt af kommunen nu. De kræver at 2/3 af alle på vejen skal være med i ordningen, før man må sætte det op,” siger han.
Nu håber Henrik Schnipper, at flere i området vil slutte sig til ordningen. Selv om man godt kan lukrere på tjenesten, så vil der, hvis flere husstande bakker op, blive bedre dækning og flere runderinger af vægterne.
”Når bilen først kører, så lukrerer mange på det. Vi vil gerne have flere med, får det skal jo hænge sammen økonomisk for Securiats og derfor appellerer jeg til, at flere støtter op om ordningen. Man kan kontakte Securitas, hvis man er interesseret i at være med,” siger han.

Vagtordning i folketinget

Sagen om de privatfinansierede vagter i Søllerød endte tilbage i februar i Folketinget, hvor justitsminister Søren Pape måte svare på spørgsmål i Folketingssalen om politiets indsats i forbindelse med indbrud.

Publiceret 01 September 2017 11:00