Rulleski lukker Kongevejen

Holte Ski arrangerer kæmpe rulleski-løb og håber på opbakning fra lokale

Det bliver nu elleve år i træk, at Holte Ski har fornøjelsen af, på vegne af Danmarks Skiforbund, at arrangere de danske mesterskaber på rulleski – de lange distancer på Hørsholm Kongevej.
Udover mesterskaberne er Kongevejsløbet også en del af arrangementet. Kongevejsløbet er igen i år udnævnt til seedningsløb for Vasaloppet, som finder sted 4. marts i Sverige.
Seedningsløbet betyder, at løbere måske kan opnå en bedre startposition i Vasaloppet, hvor flere end 15.000 løbere deltager.
OL kajakroeren René Holten Poulsen kommer og skyder DM stævnet i gang. René er den mest vindende danske kajakroer gennem tiden og har deltaget ved sommer OL 3 gange.
René deltog også sidste vinter i det 90 km lange skiløb Vasaloppet og han har netop fået VM sølv i enerkajak.
Fællesstarten for mesterskabet finder sted kl. 12.00 ud for Hørsholm Kongevej 51 ved Rudegård Stadion, 200 m fra Kongevejen i Holte. Løberne skal løbe ca. 3 km ud til Høsterkøb og tilbage igen til startområdet. Nogle af klasserne skal ”kun” løbe 1 dobbelttur og andre skal løbe ”hele” 7 dobbeltture.
Længste distance er 45,2 km. Selve målfeltet er lagt ca. 400 m fra Stadion på en lille bakketop.
Publikum får mest at se på ved de to vendepunkter, samt i målområdet. Tidligere har der blandt eliteløberne været hård kamp helt til målstregen. Arrangørerne forventer, at hele den danske elite stiller op, samt en masse i yngre og ældre aldersklasser, hvoraf mange skal løbe Vasaloppet til vinter. Derudover får vi også deltagelse af svenske løbere. Der er sat et maksimum deltagerantal på 200. Sidste år havde 180 løbere tilmeldt sig, hvilket var ny deltagerrekord. Med myndighedernes tilladelse vil Hørsholm Kongevej blive lukket for al færdsel og d.v.s. biler, cykler og knallerter, søndag den 10. september i tidsrummet fra kl. 10.30 til 16.00 mellem Rudegård og Høsterkøb. Det betyder bl.a. også, at busrute 354 må omlægges i perioden.
Gående kan færdes helt ude i siden af vejen.
Øvrige gæster til Rude Skov opfordres i nævnte tidsrum til at benytte andre p-pladser end skovens.

Publiceret 08 September 2017 11:00

SENESTE TV