Christian fejrer 25 år med klarsyn

Christian Kyhlensø kan 14. september fejre sit 25. års jubilæum som optiker på Nærumvænge Torv

Af
Anne Dahl Kristensen

 Et tilfældigt møde gennem fælles venner er for Christian Kyhlensø og Dorte Mortensen resulteret i et mangeårigt venskab såvel som et professionelt makkerskab i optikerbranchen.
De to mødte nemlig hinanden gennem en fælles ven tilbage for mere end 25 år siden. Dorte Mortensen arbejdede dengang inden for bankverdenen, men gennem sit møde med Christian blev interessen for optikerfaget vakt, og hun besluttede sig for at skifte branche.
Tilbage i 1992 var Christian Kyhlensø nemlig i fuld gang med at åbne sin første optikerforretning,
Topsyn, på Nærumvænge Torv. Han var 30 år gammel, og ønsket om at få egen butik og stå på egne ben var realiseret.

En social optiker

Lige fra begyndelsen har det været mødet med kunden, som han har interesseret sig mest for.
“Jeg kan godt lide kontakten med mennesker, og jeg nyder, at vi i bogstaveligste forstand kan bidrage til at synliggøre ting for folk og på den måde hjælpe,” fortæller Christian Kyhlensø og fortsætter:
“Og det sjove ved at have været her i så mange år er jo, at vi lærer både børn og børnebørn at kende. Det er hyggeligt.”

Butik i udvikling

Da Christian Kyhlensø åbnede sin optikerbutik på Nærumvænge Torv tilbage i 1992 var det i et butikslokale, der var halv størrelse af, hvad det er i dag. Senere købte han også nabobutikken og skabte derved det store lokale, som udgør butikken i dag. Og generelt har butikken fulgt med tiden og vokset sig større både i omfang såvel som i kompetencer. Butikken har eget værksted, og er ajourført med den seneste udvikling i branchen.
I dag tæller personalet fire personer. Optiker Mette Meniertz været en fast kollega til Christian i næsten samtlige 25 år. Derudover er optiker Allan Møller ansat, ligesom Dorte Mortensen også blev ansat for tre år siden, samtidig med at butikken blev solgt til kæden Profil Optik. Dermed blev Dorte og Christians venskab udvidet til også at være et professionelt samarbejde.

Tilbage til det oprindelige

Den positive udvikling i butikken har gjort, at Christian tilbage i maj gav titlen som butikschef til Dorte, fordi det administrative arbejde fylder mere og mere på chefposten.
“Det gav god mening at bytte roller. Christian har altid bedst kunne lide kontakten med kunderne, og han har været her i så mange år, at han jo selvsagt også kender langt størstedelen af vores kunder. Jeg har ikke været her så længe, så det var helt naturligt, at jeg tager de administrative opgaver. Men generelt har vi en meget uformel stemning her i butikken, og vi arbejder alle fire som et team,” fortæller Dorte Mortensen.
Christian Kyhlensø er derfor igen oftere at finde på gulvet i butikken frem for på kontoret, og hans 25 års jubilæum fejres selvfølgelig med en reception.

Sig tillykke
Receptionen finder sted torsdag 14. september kl. 15-18
Alle interesserede er velkommen.

Publiceret 12 September 2017 18:00

SENESTE TV